Svi veliki klubovi se otimaju za njega, ali čini se da velika zvijezda ide u Liverpool

sa

Liverpool Jürgena Kloppa vodi Chelsea, Manchester United i Manchester City u utrci za potpis talentiranog veznjaka Borussije Dortmund Judea Bellinghama. U izvještaju ESPN-a se navodi da Liverpool radi na izgradnji dobrih odnosa s menadžerskim timom okruženim oko Bellinghama.

Koji je također na radaru Chelseaja, Real Madrida, Manchester Uniteda i Manchester Cityja. Redsi se navodno smatraju favoritima za 19-godišnjeg engleskog veznog igrača. Bellingham bi sljedećeg ljeta mogao koštati vrtoglavih 150 miliona eura.

Jude Bellingham

Čitav slučaj Liverpool dolazi kao obrat u priči. O tome je ranije ove sedmice njemački Bild pisao, kako je Chelsea stupio u kontakt s Dortmundom u vezi kupovine engleskog reprezentativca.

“Želim pobjeđivati i želim nastaviti pomicati granice vlastitog potencijala i talenta” – nedavno je rekao Bellingham u jednom intervjuu za njemačke medije. Liverpoolu itekako treba vezni igrač, a to se najbolje vidi ove sezone kad na baš na toj poziciji muku muče s povredama. Njegov dolazak na Anfield postalo bi dugoročno rješenje za taj problem.

Bellingham je inače karijeru počeo u Birminghamu. Gdje je postao najmlađi igrač u historiji kluba koji je debitirao za prvi tim. Sadašnji igrač Dortmunda je to uradio sa samo 16 godina i 38 dana starosti.

Prije 2 godine kada je Borusija dovela Bellinghama, to je bio najskuplji transfer jednog 17-godišnjaka. Naime, Nijemci su Birminghamu Bellinghama platili 25 miliona eura. Njegovu trenutnu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 90 miliona eura.