Taj poraz ga je toliko uništio da je morao ići kod psihijatra: "Plašio sam se zaspati"

as
Edinson Cavani u svojoj fudbalskoj karijeri doživio je nekoliko teških poraza, ali jedan će pamtiti dok je živ.

Cavani je ljetos potpisao za Valenciju nakon što je kao slobodan igrač napustio Manchester United u kojem je proveo dvije prethodne sezone.

Najbolje dane svoje karijere Cavani je proveo u Napoliju i PSG-u u kojem je igrao zaista u vrhunskoj formi, te je postao najbolji strijelac u historiju francuskog kluba.

S PSG-om je Cavani osvojio mnoštvo trofeja, ali priznao je da najviše žali što nije uspio da dođe to titule Lige prvaka iako su Parižani i tada imali jako dobru ekipu, no nikada nisu došli do samog kraja.

Cavani je u intervjuu za španske medije priznao da je u PSG-u imao i nekoliko teških trenutaka, ali da će ga jedan vječno proganjati.

Riječ je o utakmici osmine finala Lige prvaka iz 2017. godine kada je PSG igrao s Barcelonom. U prvom meču u Parizu francuski tim je slavio sa 4.0 i svi su ih već vidjeli u novoj rundi, ali niko ni slutio nije šta revanš nosi.

Barcelona je u revanšu uspjela da pobijedi s 6:1 i plasira se dalje, a Katalonci su šesti gol zabili u posljednjim sekundama utakmice kada je Sergi Roberto pogodio za ekploziju oduševljenje na Camp Nou.

Cavani je priznao da je nakon dvomeča protiv Barcelone i šokantnog ispadanja morao čak posjetiti psihijatra jer je sve to ostavilo velikog traga na njega.

"Morao sam ići na razgovore s psihijatrom nakon Barcelonine 'Remontade'. To je ostavilo velikog traga na mene. Svjestan sam da je riječ samo o fudbalu, ali takve stvari utiču na vas kao osobu", priča Cavani i nastavlja.

"Nakon te utakmice sam imao simptome anksioznosti, oblijevao me je hladan znoj, imao sam napade vrtoglavice pred spavanje i plašio sam se zaspati. Zapitao sam se je li sve u redu sa mnom. Išao sam na terapiju i doktor u Parizu mi je rekao da nisam jedini kojem se to desilo".

Cavani je u revanšu na Camp Nou zabio jedini pogodak za Parižane za 3:1 i činilo se da tada PSG ide sigurno dalje, no Barca je zspjela da postigne još tri gola u utakmici o kojoj će se sigurno još dugo pričati.