Tajna najboljeg igrača svijeta: Sudije ga pregledaju, pa obavi trik s makazama i postane čudotvorac

.
Na terenu djeluje impresivno

 

Kamere u stopu prate trenutno najveću zvijezdu evropskog fudbala. Prije nekoliko dana snimljen je kako obavlja trik koji mu znatno povećava peformanse na terenu i čini još boljim igračem. Taj trend će sigurno početi slijediti i ostali igrači.

Judeu Bellinghamu nije trebalo dugo vremena da zauzme centralno mjesto u ekipi Real Madrida. Engleski veznjak igra zaista fantastično što potvrđuje i učinak od 15 golova u 17 utakmica.

Za mnoge najbolji fudbaler svijeta u ovom trenutku je također u centru pažnje zbog jednog detalja svog fudbalskog outfita na utakmicama, odnosno iscijepanim štucnama. "Trik" koji mnogi nogometaši koriste kako bi poboljšali svoje performanse.

Pred utakmicu Lige prvaka protiv Napolija, onima najpažljivijim nije promakao detalj da je Bellingham imao četiri rupe na svojim štucnama, pa se postavlja pitanje zašto to radi ovaj sjajni fudbaler.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Naime, ovom praksom se koriste mnogi fudbaleri koji imaju debele listove te na taj način smanjuju pritisak koji inače izazivaju zategnute štucne na dotične mišiće.

Tako se izbjegava neugodnost preuskih štucni i može se poboljšati cirkulacija kao i prozračnost određenog područja u direktnom kontaktu sa zrakom.

Postoji nekoliko fudbalskih zvijezda koji već godinama režu svoje čarape. Ima onih koji naprave samo jednu rupicu, ili dvije kao u slučaju Bellinghama, ili onih koji čak po stražnjoj strani nogu stave puno sitnih rupica.

Da je Bellinghamova taktika itekako učinkovita potvrdio je njegov saigrač Brahim Diaz koji je priznao kako su mu listovi postali krupniji.

"Reći ću vam nešto. Listovi su mi porasli u zadnje dvije utakmice i ne znam zašto. Bellingham trči 90 minuta kao da se ništa nije desilo, a onda sam pomislio da nešto uradim i izrezao sam štucne kao on", rekao je Diaz.

Neće biti iznenađenje ukoliko u periodu pred nama rezanje štucne postane uobičajna pojava prije i tokom utakmica.