Tek su mu 24, ali Luka Dončić već ima plan šta će raditi nakon završetka karijere: "Vraćam se..."

.
Slovenac sasvim jasan

 

Luka Dončić ove sezone igra čudesnu košarku u dresu Dallas Mavericksa i bez dileme će biti glavni kandidat za najkorisnijeg igrača lige (MVP). Luka ruši rekord za rekordom, sreća je što je još mlad i gledat ćemo ga još barem 10-ak godina na velikoj sceni. On ima i plan gdje će i šta će po završetku karijere i odabrao je interesantno zanimanje.

Luka Dončić igra nestvarnu sezonu u NBA ligi. Slovenac je zaista brutalan, to pokazuje iz utakmice u utakmicu i njegove igre nešto su najbolje što se u svijetu košarke moglo vidjeti u posljednjih desetak godina.

Dončić će u februaru proslaviti svoj 25. rođendan. To je prava sreća za ljubitelje košarke jer će barem još 10-ak godina moći uživati u magiji čudesnog Slovenca.

Luka već ima plan šta će raditi nakon okončanja karijere. Vratit će se u Sloveniju gdje planira miran život na farmi.

"Ne razmišljam o rekordima, mislim samo o sadašnjosti. Nemam neki poseban cilj, igrat ću dok me tijelo služi. Gdje ću biti za 20 godina? Bit ću na svojoj farmi u Sloveniji", rekao je Dončić.

Čudesni košarkaš već je zaradio dovoljno novca da mirno živi. Trenutno je pod ugovorom vrijednim 215 miliona dolara, no ne voli se previše isticati u javnosti.

Na odmor uvijek ide u Hrvatsku, prava je rijetkost da ga vide na nekim egzotičnim destinacijama, ali ono na što je slab su automobili.

On posjeduje istinski arsenal skupocjenih automobila. Dobar dio njih je u Sjedinjenim Američkim Državama, a samo mali dio u Sloveniji.

Da je farma njegova budućnost pokazao je i na tenisicama koje je nosio u meču s Phoenix Sunsima kada je ubacio 50 poena. One su u potpunosti inspirisane farmom i jasno je da Luka ima jasan plan po okončanju karijere.

Luka Dončić igra košarku života

Nestvarni Slovenac ove sezone u NBA ligi igra košarku života. Njegovi nastupi za Dallas Maverickse su nestvarni, posebno otkako je s izabranicom Anamarijom dobio kćerku.

Brutalan je prema rivalima od tog trenutka, redovno zatrpava koševe i ide prema nagradi najkorisnijeg igrača lige.Prosjeci su mu fenomenalni. Po utakmici 24-godišnjak ubacuje 32.9 poena, bilježi 9.1 asistenciju i hvata 8.6 skokova. Šut iz igre mu je sjajnih 48.5 posto.

Luka je zaista nešto posebno u svijetu košarke i veliko je zadovoljstvo gledati čarolije ovog majstora.