Telin: Nije bilo lagano, naučili smo dosta iz prvog meča

telin
Trener Elfsborga zadovoljan partijom njegovih izabranika

Trener Elfsborga Džimi Telin (Jimmy Thelin) nakon pobjede njegovih izabranika protiv Veleža (4:1) rekao je da susret nije bio nimalo lagan i da su njegovi igrači imali sreću da u uvodu prvog i drugog dijela postignu golove.

Telin je rekao da su se on i njegovi igrači temeljito spremali za današnji susret na Grbavici, a da im je treći gol na početku drugog poluvremena znatno olakšao ostatak utakmice.

Također je rekao da je Velež dobar tim koji je izuzetno snažan u igri jedan na jedan.

"Bila je ovo teška utakmica i nije bila nimalo jednostavna. Mi smo dosta toga vidjeli i naučili iz prvog meča i koja također nije bila lagana. Radili smo mnogo na pripremi ove utakmice, a mi smo imali sreće da rano dođemo u vodstvo, zatim postignemo i drugi gol i tako preživimo prvo poluvrijeme. Gol u drugom poluvremenu nam je mnogo olakšao meč i imali smo sreće da smo brzo postigli gol. Bilo je mnogo dobrih duela na terenu, Velež je dobar u igri jedan na jedan, ali rani golovi su dali veliku prednost našem timu", rekao je trener gostiju.

Elfsborg će u plej-ofu za ulazak u grupnu fazu igrati protiv Fejnorda koji je i u uzvratnom meču sa 3:0 bio bolji od Lucerna, te sa ukupnih 6:0 izborio posljednju rundu kvalifikacija.