Terzić bi igrao regionalnu ligu, ali ne sa Sarajevom, Dinamom, Hajdukom…

Zvezdan Terzić
Kriza koju je prouzrokovala paraliza sportskih aktivnosti zbog pandemije korona virusa, pokrenula je ponovo i priče o uspostavljanju regionalne lige.

Tu ideju je danas komentarisao i direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, ali zanimljivo, on kao članove te eventualne lige nije nabrojao klubove iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

Terzić bi da regionalnu ligu igra sa Bugarima i Rumunima.

“Zvezda je u problemu jer sa budžetom od 20 ili 30 miliona eura teško može da parira klubovima iz Lige Evrope i Lige šampiona, koji imaju budžete od po 50-60 miliona eura, pa naviše. Sa druge strane, mi ne možemo da trošimo toliki novac samo da bismo igrali domaću ligu. Rješenje je da klubovi kao što su Zvezda i Partizan, zajedno sa još nekim klubovima iz regiona, recimo najboljim timovima Rumunije i Bugarske, oforme regionalnu ligu. Takve ideje već postoje po Evropi“, rekao je Terzić za Informer.

Otkrio je Terzić i da će crveno-bijeli zbog krize morati prodavati svoje najbolje mlade igrače.

“Vjerujem da ćemo zaraditi na prodaji nekog od naših bisera – Njegoša Petrovića, Željka Gavrića i Veljka Nikolića. Oni će igrati evropske kvalifikacije, a prelazni rok će svakako biti pomjeren do 1. oktobra. Meni je već sad žao što će ta djeca morati da odu iz Zvezde, ali situacija je takva da klub mora da prodaje da bi živio”, istakao je direktor beogradskog kluba.