Težak poraz Zmajeva u Palači sportova

-
Bolji od ostalih kod Zmajeva je bio Kenan Kamenjaš sa 20 poena, a kod Francuske mlada zvijezda Viktor Vembanjama sa 19 poena

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u dvorani Palača sportova (Palais des Sports) u Pau, doživjela je težak poraz od reprezentacije Francuske u okviru desetog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rezultatom 92:56 (17:13 23:14 19:17 33:12).

Oslabljeni Zmajevi, koji su igrali bez Džanana Muse i Jusufa Nurkića, koji imaju obaveze u klubovima te bez povrijeđenih Edina Atića, Miralema Halilovića, Emira Sulejmanovića i Džona Robersona (John) i Sanija Čampare, u ovom meču nisu mogli više.

Najveći problem za Zmajeve je predstavljala organizacija napada, s obzirom da je naša reprezentacija igrala bez klasičnog plejmkera. To je prouzrokovalo čak 24 izgubljene lopte.

Bolji od ostalih kod Zmajeva je bio Kenan Kamenjaš sa 20 poena (7/8 za 2, 2/3 za 3) i četiri skoka, a dvocifren je bio Ajdin Penava sa 10 poena i osam skokova.  Kod Francuske mlada zvijezda Viktor Vembanjama je bio najefikasniji 19 poena, a Begarin je postigao 17.

Zmajevi nakon ovog meča imaju 5 pobjeda i 5 poraza. Litvaniji i Francuska su na omjeru 8-2, Crna Gora 6-4, dok su Mađari na istom omjeru kao i reprezentacija BiH. Posljednja je Češka sa omjerom 3-7. Na prvenstvo će ići tri prvoplasiranje ekipe. 

Kvalifikacije se nastavljaju u februaru naredne godine mečom protiv Crne Gore.

FOTO: FIBA