Težak udarac za Šveđane, ostali bez najjačeg aduta

sa
Gotfridson slomio ruku

Džim Gotfrdisson (Jim Gottfridsson), jedan od najjačih aduta rukometne reprezentacije Švedske, neće moći igrati u završnici Svjetskog prvenstva zbog teške povrede koju je zadobio na četvrtfinalnom susretu protiv Egipta.

 

 

Jedan od dva domaćina Svjetskog prvenstva ostao je do kraja bez najboljeg igrača prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva kada su Šveđani postali prvaci. Prvobitno se mislilo kako je njegova povreda lakše prirode te da će moći igrati već u polufinalu protiv Francuske, no obavljeni rendgen tokom noći je pokazao drugačije.

Došlo je do loma ruke i Gotfridsson će morati pauzirati najmanje dva mjeseca, službeno je rečeno iz Švedskog rukometnog saveza, a prenosi agencija dpa.

- Stvarno mi je žao i baš je frustrirajuće jer sam sanjao o tome da igram završnicu i finale Svjetskog prvenstva na domaćem terenu pred našim navijačima - rekao je Gotfridsson.

Švedska će polufinalni meč protiv Francuske igrati u petak, od 21 sat, pred svojim navijačima u Štokholmu, dok u Gdanjsku, istog dana od 18 sati, finale love rukometaši Španije i Danske.