Tiketi koje je Sandro Tonali uplaćivao najskuplji su ikad u svijetu fudbala

.
Italijanski veznjak Sandro Tonali danas će vjerovatno odigrati posljednji meč za Newcastle u ovoj sezoni. Za njega je spremna suspenzija do kraja sezone i bit će mu zamrznuta plata od osam miliona eura. Razlog je naravno optužba za nelegalno klađenje.

 

Sandro Tonali jedan je u nizu italijanskih fudbalera koji su se kladili na utakmice svojih tomova. Sjajni fudbaler je priznao kako je igrao tikete na kojima je bio njegov bivši klub AC Milan i tiketi koje je odigrao skupo će ga koštati.

Današnji meč Newcastlea i Crystal Palacea mogao bi biti posljednji kojeg će odigrati u narednih godinu dana. U toku je proces o kojem će se odlučiti o njegovoj kazni, a nakon što Italijani donesu odluku, Newcastle će je maksimalno ispoštovati.

Pretpostavlja se da bi Tonali mogao biti suspendovan na godinu dana. Tim sa St. James Parka očekuje vijesti iz Italije i zatim će pokrenuti vlastiti postupak protiv 23-godišnjaka.

Tonali će ostati bez godišnje plate od osam miliona eura i svih dogovorenih bonusa za nastupe i njegovi odigrani tiketi definitivno su najskuplji ikad u svijetu fudbala jer će ostati bez ogromne cifre.

O slučaju Tonali govorio je i trener Svraka Eddie Howe. On nije želio skloniti Italijana iz ekipe bez obzira na sve.

"S nama je. Trenirao je dva puta ove sedmice i spreman je za igru. Kao što to radim sa svim igračima, analiziram nastupe na treninzima, a on radi dobro. Njegova odluka je da li će igrati i uživati u posljednjim minutama pred važan period koji je ispred njega", poručio je Howe i dodaje.

"Vidim ljudsko biće koje je u velikom bolu i pod velikim stresom. Moje misli su uz njega i bit ćemo pažljivi s njim. Sandro voli fudbal i potpuno je uništen. Mlad je čovjek, a i fudbaleri su samo ljudi", poručio je Howe.

Italijanski fudbaler je proteklog ljeta stigao u Newcastle iz AC Milana u transferu vrijednom 64 miliona eura. Prethodno je igrao za Bresciju, a član Rossonera je postao 2020. godine.

Klađenje mu je postalo opsesija. Nije mogao da se izvuče i sve je dublje ulazio u to, no na kraju je od njega više stradao veznjak Juventusa Nicolo Fagioli koji je zapao u ogromne dugove.

On je suspendovan do kraja sezone, a ista sudbina će vjerovatno zadesiti i Tonalija.