Torino šokirao Romu na Olimpicu

Fudbaleri Torina porazili su večeras na Olimpicu Romu sa 2:0 u susretu 18. kola italijanske Serije A.

Utakmica je svojim većim tokom bila mrtva i nismo vidjeli baš mnogo šansi. Roma susret nije započela onako kako smo od nje navikli kada igra na Olimpicu i nije pritiskala rivala. Torino je bez problema prelazio na njenu polovicu i prijetio a prvu veliku šansu imao je Andrea Belotti, ali njegov udarac brani Lopez uz pomoć stative.

Roma je prvi put ozbiljnije zaprijetila tek u 39. minuti, ali tada udarac Pellegrinija sjajno brani Sirigu. Samo nekoliko minuta kasnije Torino dolazi do vodstva. Belotti se ponovo našao u šansi, a ovog puta nije ništa prepustio slučaju jer je poslao pravu bombu ka golu domaćih koju Lopez nije mogao obraniti.

Na startu drugog dijela Pellegrini prijeti, ali lopta odlazi iznad prečke. Nekoliko minuta kasnije na drugoj strani uzvraća Belotti, ali nema gola, prenosi Sportsport.

Roma je u nastavku drugog dijela napadala ali nije stvarala veće šanse. S druge strane, Torino je dobio penal u 86. minuti nakon VAR pregleda, a siguran realizator istog bio je Belotti koji je na taj način kompletirao svoju sjajnu partiju i zapečatio sudbinu Rome.

Za Vučicu je ovo bio prvi poraz još od novembra mjeseca čime su vjerovatno izgubljene sve nade kada je u pitanju eventualna borba za Scudetto jer bi tim nakon preostalih mečeva ovog kola mogao zaostajati čitavih 10 bodova za Interom i Juventusom. S druge strane, Torino je skočio na 9. poziciju i sada ima 24 osvojena boda.

Kapiten bh. selekcije Edin Džeko odigrao je čitav meč za Vučicu ali se utopio u sivilo svog tima.

Seria A, 18. kolo:

Roma - Torino 0:2