Tottenham postavio rekord u broju mečeva bez remija

U prvoj utakmici 25. kola Premijer lige Totenhem je jučer kao domaćin savladao Newcastle United 1:0 golom Son Hong-Mina, kome je ozbiljno kumovao golman gostiju Martin Dubravka.

Ekipa Rafe Beniteza je odigrala odličnu utakmicu protiv jedne od top šest ekipa. Posebno u fazi defanzive. Tottenham je stvarao prilike koje se podvode pod klasifikaciju velikih, a za to je zaslužena bila disciplinovana defanzivna postavka Svraka. Doduše, domaćin je pogodio stativu posle udarca Lucasa Moure, ali okvir gola su pogodili i gosti, tačnije Salomon Rondon, u drugom poluvremenu.

Kada je djelovalo da će gosti uspjeti da odnese vrijedan bod sa Wemblija na scenu je stupio Son Hong-Min. Šutirao je sa distance u 83. minutu, to mu je bio i prvi udarac u okvir gola, ali golu je značajno kumovao Martin Dubravka, kojem je lopta prošla kroz ruke.

Ponovo je važnu ulogu odigrao Fernando Llorente, koji je ušao u 60. minutu, a Španac je spustio Sonu loptu na nogu. Imao je domaćin još dvije odlične prilike do kraja, upravo preko tandema koji je učestvovao kod gola, ali na kraju je ostalo 1:0 za Spurse, čime su postavili rekord Premijer lige sa 29 uzastopnih utakmica bez remija.

Tottenham je ovom pobjedom izbio na drugo mjesto na tabeli sa 57 bodova, četiri manje od lidera Liverpoola i bod više od Manchester  Cityja, ali uz utakmicu više od oba rivala. Newcastle je 14. sa 24 boda.