Transfer života Luke Modrića i poziv zbog kojeg su mu noge zaklecale: "Sjediš li? Zvali su, žele te"

.
Hrvat je ispričao detalje

 

Luka Modrić je bez sumnje jedan od najboljih veznjaka u historiji. Sjajni fudbaler na vrhunskom nivou igra deceniju i pol. Iako ima 38 godina i dalje je itekako cijenjen, a Saudijci su spremni da mu ponude ogroman novac da ga vide u svojim redovima. 

Nekako paralelno sa dolaskom Modrića na reprezentativno okupljanje za novembarske mečeve u javnost je procurila vijest o mogućem transferu Hrvata u Saudijsku Arabiju.

I Modrićev menadžer Borja Couce je odlučio da doda ulje na vatru kazavši da je odlazak u Saudijsku Arabiju itekako moguć i to pod jasnim okolnostima.

"Modrić trenutno razmišlja o Realu, ali ideja o njegovom prelasku u saudijsku Pro ligu moguća je ako ponuda bude odgovarajuća", rekao je Couce o Modriću kojeg žele Al Ittihad i Al Ahli.

Bogati Saudijci su Modriću ljetos bili spremni platiti i čak 200 miliona eura za tri godine, međutim radi igranja u Real Madridu odlučio je da im se zahvali jer su upravo Kraljevi njegov tim iz snova.

Gdje god nastavi karijeru Modrić je prema vlastitom priznanju već ostvario transfer života. Bilo je to u augustu 2012. godine kada je potpisao za Real Madrid.

"Primio sam telefonski poziv od svog agenta. 'Sjediš li?' Bilo je prvo pitanje, hoće li mi reći nešto toliko važno da moje noge to ne mogu podnijeti?", naveo je Modrić te nastavio:

'Real Madrid je zvao! Njihov te trener želi za sljedeću sezonu!', poručio mu je agent.

"Bila je to šokantna vijest. Ostao sam bez riječi. Prva pomisao je bila: moji snovi se ostvaruju. Real Madrid je legendarni tim i najbolja u fudbalu."

"Već sam se zamišljao u bijelom dresu, u ekipi s najboljim igračima svijeta, osvajačima velikog broja trofeja, na prepunom Bernabéuu. Jose Mourinho u tom trenutku svoje karijere, vjerovatno najvažniji trener na svijetu, želio me! Bilo je predivno. Iako sam imao 27 godina i nisam bio na početku karijere, bio sam jako uzbuđen."

"Rekao sam svojoj ženi. S njom dijelim sve, ona je moja ljubav, prijatelj, podrška, prva osoba s kojom se posavjetujem. Oboje smo bili svjesni šta to znači za moju karijeru.""Stigla mi je poruka: 'Zdravo Luka. Zovem te danas nakon treninga, Jose Mourinho." Ovo je bio početak svega."

"Mourinho me nazvao i rekao: 'Želim da budeš dio ekipe za sljedeću sezonu. Sviđaš mi se, vjerujem ti. Siguran sam da ćeš postati sjajan u Real Madridu.' Odmah me osvojio. Ovaj poziv značio je početak jedne velike avanture."

"Svakako nisam mogao predvidjeti napor koji ću morati uložiti da dobijem zeleno svjetlo od Levyja", ispričao je Modrić detalje svog transfera među Kraljeve.

Rastanak sve bliži

Florentino Perez je na kraju Danelu Levyju za Modrićev igrački karton platio 35 miliona i dobio je igrača koji je u međuvremenu postao živa legenda čuvenih Los Blancosa.

Sjajne igre u dresu Reala Modrić je okrunio 2018. godine kada je osvojio Zlatnu loptu. Od brojnih trofeja koje je osvojio s Kraljevima svakako se najviše ističe čak pet Liga prvaka.

Ugovor mu ističe na kraju sezone i vrlo je izvjesno da ovaj put neće biti produžen pošto je Modrić izgubio mjesto startera.