Trenutak ponosa za cijelu BiH: Lani Pudar uručena svjetska medalja

.

Pola sata nakon što je ostvarila najveći uspjeh u karijeri, bosanskohercegovačka plivačica Lani Pudar je uručena medalja za osvojenu svjetsku bronzu.


Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u katarskoj Dohi i tako ostvarila najveći uspjeh u karijeri.

Lana Pudar je osvojila bronzu s vremenom 2:07.92. Zlato je otišlo u ruke Laure Stephens s vremenom 2:07:35, dok je srebro osvojila Dankinja Helena Rosendah Bach s vremenom 2:07:44.

Pola sata nakon osvajanja medalje, uslijedila je ceremonija dodjele priznanja kada smo osjetili i trenutak najvećeg ponosa za sve nas. Uz zastave Danske i Velike Britanije, ponosno se zavijorila i bosanskohercegovačka zahvaljujući 18-godišnjoj Mostarki.

Video pogledajte OVDJE.

Pudar, Bach i Stephens ponosno su se fotografisale s medaljama, a dobile su i prigodne poklone koje će vezati za ovogodišnje prvenstvo u Dohi.

Definitivno je ovo najveći uspjeh u karijeri mlade plivačice čije vrijeme tek dolazi. O kakvom se svjetskom čudu radi, najbolje govori podatak da joj je ovo 19. medalja u tako kratkoj karijeri, ali i prva na svjetskim seniorskim prvenstvima.