Tri godine bez meča za Barsu, ali "masna" plata je tu

barsa
Turski fudbaler Arda Turan ne namerava da raskine ugovor sa Barselonom, iako gotovo tri godine nije odigrao meč za Katalonce

Iskusni vezista (33) u Kataloniju je stigao leta 2015. kao veliko pojačanje iz Atletiko Madrida za 34 miliona evra i tad je potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 25 miliona.

Karijera na Nou Kampu, ipak, nije otišla u dobrom smeru. Turan je za dve i po sezone odigrao ukupno 55 mečeva, pre nego što je u januaru 2018. otišao na pozajmicu u Bašakšehir.

Ona je dve godine kasnije završena, ali njegov ugovor sa Barsom i dalje traje.

"I dalje sam fudbaler Barselone, jer imam važeći ugovor, koje su obe strane potpisale kad sam dolazio. I želim da se taj ugovor nastavi", kaže Arda, čija saradnja sa Barselonom ističe na kraju sezone.

Turski reprezentativac, međutim, ne ostavlja dilemu čiji poziv bi promenio sve.

"Vjerovato ću naredne sezone nastaviti karijeru u nekom klubu van Turske, ali kada bi me Galatasaraj pozvao, pristao bih bez ikakvih posebnih uslova. On je jedini klub od kojeg ništa ne bih tražio", dodao je Turan.

Krilni fudbaler je ponikao u Galatasaraju i za Lavove je odigrao 191 meč. U selekciji Turske upisao je tačno 100 nastupa.

Arda Turan , FC Barcelona