Tri ključna pitanja su danas na press konferenciji postavili Modriću - Hrvatska, Real i Benzema

.
Najavio okršaj s Nizozemcima u srijedu

 

Hrvatska reprezentacija sutra u 20:45 sati u Rotterdamu igra protiv Nizozemske polufinale Lige nacija, dok će u drugom polufinalu igrati Španija i Italija.

Pobjednici polufinala plasirat će se u finale u Rotterdamu 18. juna, a poraženi čeka ogled za treće mjesto ranije istog dana u Enschedeu.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić i kapiten Luka Modrić pojavili su se na press konferenciji, a iskusni veznjak Real Madrida govorio je o nastupima za reprezentaciju.

"Uvijek uživam igrati za reprezentacija. Veseli me i ispunjava svaki dolazak ovamo. Nema veze što se približava moj kraj, nije da zato više uživam. Svaki trening me ispunjava. Dok mislim da mogu pomoći, nema razloga da nisam ovdje", rekao je Modrić.

Govorio je i o budućnosti u reprezentaciji Hrvatske. "Fokusiran sam na Ligu nacija. O budućnosti u reprezentaciji govorit ću nakon. Imam odluku, ali fokus sada nije na tome", rekao je Modrić.

"Nizozemska se vraća na stare staze, imaju talentiranu generaciju. Bit će teško, igraju pred svojim navijačima. Bit će i dosta naših navijača, što će nam biti dodatan motiv. Po meni je utakmica 50-50. Na nama je dati sve od sebe kako bismo pružili maksimum. Puni smo entuzijazma. Radili smo fenomenalno u posljednjih desetak dana. Dobro se osjećamo. Čeka nas teška utakmica, imaju vrhunske igrače, budućnost svjetskog nogometa", rekao je Modrić.

Na pitanje o Real Madridu, odgovorio je: "Što se tiče budućnosti u Realu... Već sam sve rekao, sve što bih sada rekao bilo bi ponavljanje. Fokus je na reprezentaciji. Kada se završi Liga nacija, onda možemo pričati o svemu", rekao je Modrić.

Poruka za Benzemu, dojučerašnjeg saigrača koji je nedavno otišao u Saudijsku Arabiju.

"Nemam poruku. Rekao sam što mislim o Karimu Benzemu kada je otišao. Svako bira svoj put i odlučuje što je najbolje za njega. Naravno, bilo nam je žao kada je otišao. Svatko bira za sebe. Šteta je izgubiti tako velikog igrača. Hvala mu na svemu što je napravio, želim mu puno sreće", rekao je Modrić o Benzemi.

I selektor Hrvatske Zlatko Dalić odgovarao je na neka pitanja novinara.

Dalić o motivu u završnici Lige nacija u odnosu na Svjetsko prvenstvo: "Isprva je ovo bilo loše takmičenje za nas, no sada smo ovdje s velikim ambicijama. Želimo napraviti najbolje, pokušati ispisati povijest. Mi smo među četiri u Europi. Nemamo razloga za kalkulacije. Pokušat ćemo dati sve od sebe. Imamo i kvalitetnog protivnika."

O Marcelu Brozoviću. "Svi smo navijali za Brozovića, nažalost nije osvojio Ligu prvaka. Znate kakav je on, sjajno je igrao u finalu. Počet će protiv Nizozemske, on nikad nije bio upitan", rekao je Dalić o Brozoviću, koji je s Interom izgubio od Cityja u finalu Lige prvaka.

Najavio je osvajanje medalje u Rotterdamu.

"Došli smo ovamo osvojiti medalju, nema govore o tome da ćemo nekoga pustiti doma. Učinit ćemo sve kako bismo napravili veliku stvar. Spremni smo, dat ćemo sve od sebe", rekao je Dalić i poručio kako neće pustiti nijednog igrača da ode ako izgube od Nizozemske.