Tri vrijedne medalje za Sekciju Cazin na karate turniru "Castra open 2018"

U nedjelju, 25. novembra 2018. godine, u Banja Luci je održano veliko karate takmičenje za sve uzrasne kategorije, gdje je nastupilo 767 takmičara, 42 ekipe, 60 klubova iz pet država. Među njima bili su i takmičari sekcije Cazin karate kluba Krajina Shotokan Cazin, koji su u rodni grad ponijeli nove tri vrijedne medalje.

Cazinjanka Rizvić Lejla se hrabro borila i osvojila treće mjesto i bronzanu medalju u borbama. Hajrić Harun je nakon tri pobjede u četvrtoj finalnoj zaustavljen od strane takmičara iz KK Energija te je tako osvojio drugo mjesto i srebrenu medalju u borbama.

Suljić Sandra je također nakon tri pobjede u četvrtoj finalnoj borbi izgubila meč, i tako osvojila visoko drugo mjesto i srebrenu medalju u borbama.

- "Čestitamo i svim ostalim takmičarima koji su imali malo manje sreće i ovaj put nisu osvojili medalje, ali su se hrabro borili za naš klub i Grad Cazin. Moramo posebno napomenuti da smo imali takmičare koji prvi put nastupaju na takmičenju i da je na takmičenju učestvovao naš najmlađi član Družanović Kan koji je isto osvojio učesničku medalju i donio svoju prvu medalju u naš grad", ističu iz uprave Kluba.

Ovaj put organizovan je i dogovoren zajednički prevoz zajedno sa KBV Budo, što je smanjilo troškove oba kluba, te je ovo ujedno bila idealna prilika za lijepo druženje i takmičenje u Banja Luci dva cazinska kluba.

Iz Uprave se zahvaljuju roditeljima na podršci ovoj sekciji, koji su još jednom sve sami finansirali i bili najveći navijači za svoju djecu.

Image