Tri najvažnija europska ljetna transfera

Ovdje ćemo se osvrnuti na ključne europske ljetne transfere čiji bi utjecaj trebao biti velik.

Ljetno prijelazno razdoblje se približava posljednjim fazama diljem Europe dok se klubovi nadaju da će pojačati svoje momčadi. Nekoliko zvučnih potpisivanja se već dogodilo, što je navelo ljubitelje sportskog klađenja da iskažu svoju podršku tim klubovima kladeći se na njihov uspjeh ove sezone na www.sportskokladenje24.com.
 

Eden Hazard – Real Madrid

Najveći transfer ljetnog prijelaznog roka je zasigurno prelazak Edena Hazarda u Real Madrid iz Chelseaja. Dvadesetosmogodišnji krilni igrač se uspješno prometnuo u jednog od najboljih nogometaša na svijetu i ponovno je to dokazao posljednje sezone u Chelseaju kad ga je doveo do naslova u Europa ligi. Tad je u finalu dobio nagradu za igrača utakmice. Hazard je također odigrao glavnu ulogu za Belgiju pomogavši im u osvajanju trećeg mjesta na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Može li on sad učiniti isto za Real Madrid koji se nada da će zaustaviti nedavne neuspjehe?

Antoine Griezmann – Barcelona

Španjolski prvak Barcelona je bio zaposlen u prijelaznom razdoblju, a to uključuje i potpisivanje Antoinea Griezmanna, koji je došao iz Atletico Madrida, za njih. Dvadesetosmogodišnjak je već dugo jedan od najtalentiranijih napadača na svijetu i mogao bi Barceloni pomoći da dođe do još jednog trofeja Lige prvaka ove sezone. Njegova statistika govori sama za sebe – 185 golova u 459 nastupa. To uključuje 134 gola u La Ligi u 321 nastupu te 21 gol u Ligi prvaka u 54 nastupa. On je također odigrao ključnu ulogu pomogavši Francuskoj da osvoji svoj drugi naslov na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prošle godine.

Matthijs de Ligt – Juventus

Juventus je doveo vjerojatno najzanimljiviji mladi talent u svijetu nogometa kad im se pridružio devetnaestogodišnji Matthijs de Ligt iz Ajaxa. Središnji branič je zaista zabljesnuo na sceni prošle sezone pomogavši Ajaxu da stigne do polufinalne faze Lige prvaka. To uključuje ključne pobjede protiv favoriziranih Juventusa i Real Madrida. Nizozemski internacionalac je bio kapetan momčadi, što puno govori o njegovoj zrelosti u tako mladim godinama. Prijetnja je kad se nađe ispred gola, dva puta je postigao zgoditak u Ligi prvaka prošle sezone i još tri u Eredivisie ligi. On bi mogao biti promjena u Juventusu koja će privesti kraju dugo iščekivanje još jednog važnog europskog trofeja.