Tuchel je nervozan; Press konferencija neobičajena za hladne Nijemce - morala je reagovati PR služba

.
Čeka se odluka čelnika Bayerna

 

Odavno Bayern nije bio u težoj situaciji. Bavarci su sve dalje od naslova u Bundesligi, ali i plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon poraza od Lazija (1:0) u prvom susretu osmine finala je doveden pod znak pitanja. Navijači, ali i njemačka javnost, odgovornim smatraju trenera Thomasa Tuchela.

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka Bayern je iznenađujuće poražen na gostovanju u Rimu. Lazio je slavio rezultatom 1:0.

Nakon što su za vikend pretrpjeli neugodan poraz u derbiju Bundeslige od Bayera, te se tako odaljili od titule, fudbaleri Bayerna su i sinoć u Rimu poraženi.

Jasno je kao dan, Bayern je u krizi, a navijači "bavarskog ponosa" odgovornog za loše igre i rezultate smatraju šefa struke Thomasa Tuchela.

Nisu zadovoljni njegovim radom ni čelnici kluba i vjerovatno će se o njegovoj budućnosti pričati u narednim danima, a nervozan je i Tuchel, bar tako se može zaključiti iz njegovog ponašanja nakon meča.

 

Tuchel ne želi pričati o svojoj budućnosti

Naime, odmah nakon što je glavni sudija susreta odsvirao kraj, novinar talijanske televizije je upitao Tuchela o njegovoj budućnosti, odnosno da li razmišlja o tome.

"Ne", pomalo ljutito je odgovorio trener Bayerna, no nije to pitanje mogao izbjeći na press konferenciji.

"Da li se brinete za posao nakon poraza", upitao je novinar Tuchela. "Ne", ponovo je pokušao Tuchel sa najkraćim mogućim odgovorom izbjeći priču o svojoj budućnosti.

Ipak, novinar nije odustajao. "Mislite li da ste pravi trener za ovu ekipu", uslijedilo je novo pitanje, na koje je Tuchel ljutito reagova. "Želio bih razgovarati o igri", a nakon istog pitanja je bio glasniji. "Odgovorio sam ne".

Kada je novinar htio postaviti još jedno pitanje glasnogovornik za medije Bayerna je završio temu. "To je malo previše, zar n? Idemo dalje, molim te", rekao je Dieter Nickles.

Dodajmo da će Bayern niz od dva jako neugodna poraza pokušati prekinuti za vikend kada u okviru Bundeslige igra protiv Bochuma na gostujućem terenu