Tuchel u ogromnim problemima: Na Manchester City bez najbolje strijelca!

.
Užasne vijesti

 

Ekipa Bayerna sutra će odigrati prvu utkamicu u okviru četvrtfinala Lige prvaka, a naravno njihov protivnik je Manchester City.

Iako se prije nekoliko sedmica očekivalo da će svoj sjajan niz u Ligi prvaka sa Bayernom nastaviti Nagelsmann, on je dobio otkaz, a kao što je poznato zamijenio ga je Tuchel.

Tuchel za susret protiv Manchester Cityja ima jedan ogroman problem, a to je izostanak najboljeg strijelca Erica Maxima Choupo-Motinga.

Ovaj sjajni napadač koji ima 34 godine ove sezone postigao je 17 golova u svim takmičenjima, uključujući i četiri koja je postigao u Ligi prvaka.

Ipak na utakmici u okviru Kupa nastaradalo je koljeno ovog sjajnog napadača, te on neće putovati na utakmicu protiv Manchester Cityja.

Bivši igrač Stokea i Paris Saint-Germaina nije igrao ni u posljednjem kolu u Bundesligi, a i tada je Bayern igrao protiv Freiburga.

Tako će Bayern u ovu utakmicu ući bez ijednog jedinog napadača jer je osim Choupo-Motinga povrijeđen i mladi Mathys Tel.

Osim njih dvojice za ovu utakmicu Tuchelu će nedostajati i već duže vrijeme povrijeđeni Manuel Neuer, kao i Lucas Hernandez.

Izostanak Choupo-Motinga najviše boli Tuchela jer je ovaj napadač u posljednje četiri utakmice u Bundesligi postigao tri gola.

Bivši igrač Liverpoola, Sadio Mane jedan je od igrača od kojih se mnogo očekuje na utakmici protiv Manchester Cityja.

Također i bivši igrači ovog kluba Joao Cancelo koji je na posudbi, te Leroy Sane trebali bi igrati od prve minute.