Tuchelov Chelsea demonstrirao silu na početku sezone, preokret Evertona i pobjeda Leicestera

ches
Ekipa Chelseaja odigrala je sjajnu utakmicu i pobijedila Crystal Palace u susretu 1. kola Premiershipa na svom Stamford Bridgeu rezultatom 3:0, a u terminu od 16:00 sati odigrana su još četiri meča.

Chelsea je već nakon prvih 45 minuta imao veliku prednost i bilo je jasno da će tim Thomasa Tuchela doći do trijumfa. U vodstvo su stigli u 27. minuti kada je Alonso sjajno pogodio iz slobodnog udarca, da bi u 40. minuti Pulišić pogodio za 2:0.

Pitanje pobjednika riješio je Chalobah golom u 58. minuti, a do kraja meča Plavci su rutinski čuvali prednost i na kraju došli do pobjede na otvaranju sezone.

Everton je nakon preokreta bio bolji od Southamptona na svom terenu sa 3:1, dok je Watford na svom terenu bio bolji od Aston Ville sa 3:2.

Leicester je na svom terenu golom Vardyja pobijedio Wolves, a u posljednjem meču Brighton je nakon preokreta bio bolji od Burnelyja sa 2:1.

U prvom meču 1. kola Brentford je slavio protiv Arsenala sa 2:0, dok je Manchester United u prvom susretu subotnjeg programa pobijedio Leedsa sa 5:1.