U Americi ništa novo: Messi ponovo dvostruki strijelac u novoj pobjedi Inter Miamija

.
Čudesni Lionel Messi nastavio je rešetati protivničke mreže u dresu Inter Miamija. Ovaj put je bio dvostruki strijelac u osmini finala američko-meksičkog Liga kupa protiv Dallasa.

 

Messi je doveo Inter Miami u vodstvo već u 6. minuti. Alba je prošao po lijevoj strani i odigrao povratni pas za Argentinca koji sa 18 metara sjajno pogađa za 1:0.

Quignon u 37. i Kamungo u 45. minuti su preokrenuli rezultat i Dallas je na odmor otišao s prednošću 2:1. Kada je u 63. minuti Velasco povisio na 3:1, činilo se da će Messi doživjeti prvi poraz u SAD-u. Cremaschi je u 65. smanjio na 3:2, a gol za 4:2 je ustvari bio autogol Taylora.

Autogolom Farfana iz 80. minute Inter je smanjio na 4:3, a onda je Messi stupio na scenu u 85. minuti. Kao nebrojeno puta do sada izveo je slobodnjak precizno da preciznije ne može biti i pogodio same rašlje za 4:4.

Odmah se po završetku susreta pristupilo izvođenju penala. Messi je pogodio prvi, a za njim svi saigrači, dok je Pomykal promašio u redovima Dallasa, te je Inter Miami prošao u četvrtfinale rezultatom 5:4 na penale.

U četvrtfinalu Inter Miami će igrati protiv boljeg iz duela Charlotte - Houston Dynamo.

Messi je u četiri dosadašnje utakmice u dresu Intera slavio isto toliko puta. Postigao je sedam pogodaka, upisao jednu asistenciju, a u sve četiri utakmice je proglašen za najboljeg igrača.