U Banjoj Luci održan prvi gradski maraton, trčao i gradonačelnik Draško Stanivuković

.

Ulicama Banje Luke po prvi put trči se maraton, a start trke na tvrđavi Kastel ozvaničio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je i jedan od učesnika ove sportske manifestacije.

Kako je rekao Stanivuković, on ne propušta ovakve manifestacije i njihov je aktivni učesnik.

"Ko voli trčati njemu ne smetaju vremenski uslovi, pa tako i uprkos kiši imamo preko stotinu učesnika ovog prvog Banjalučkog maratona", kazao je Stanivuković.

Svim učesnicima koji su došli u Banju Luku iz cijelog regiona poželio je dobrodošlicu, uz zahvlanost organizatorima na organizaciji ovog događaja uprkos epidemiji koronavirusa.

"Ova sportska manifestacija na najbolji način promoviše naš grad. Majice koje će svaki učesnik dobiti i ponijeti sa sobom kući sadrže važna obilježja Banje Luke, i to tvrđavu Kastel, Vrbas, dajak čamac i list kestena", zaključio je gradonačelnik.

Portparol trke Miloš Lolić zahvalio je svim učesnicima 1. "Mozzart Banja Luka maraton 2021“.

"Imamo i nekoliko specifičnih trkača, poput djeda Vlade koji uvijek trči, zatim naše zaštitno lice Miladin Dragojević je slijepi trkač iz Čelnica. Takođe, imamo još dvoje slijepih trkača iz Srbije, ali i jedan mladi bračni par iz Švedske koji će trčati sa svojom bebom u kolicima i koja će na stazi da proslavi svoj prvi rođendan", naveo je Lolić.

Naglasio je da sama manifestacija predviđa više različitih trka: maratonsku, polumaratonsku, trku na 10 i pet kilometara, štafetnu trku i "fun run”.

Osim što je učestvovao, Stanivuković je uručio i nagrade pobjednicima u trci na deset kilometara.