U Dinamu ne pamte takav šamar: Klubovi sve dogovorili, a on poručio da neće doći u Hrvatsku

.
Želi da ide u Francusku

 

Zagrebački Dinamo već godinama radi čuda kada su u pitanju transferi i mnogi mladi igrači su svjesni da je dolazak u klub s Maksimira odlična odskočna daska u karijeri, ali čini se da ima i onih koji baš ne misle tako.

U centru pažnje prethodnih dana nalazi se urugvajski napadač Martin Satriano koji je inače član Intera, ali u klubu s Giuseppe Meazze još uvijek nije dobio šansu u prvom timu, te većinom igra na posudbama

Satriano je u Inter stigao početkom 2020. godine iz urugvajskoj Nacionala još kao tinejdžer, te je nastupao prvo za juniorsku ekipu kluba iz Milana.

S prvim timom je redovno trenirao i upisao je nekoliko nastupa, ali pored Lautara Martineza, Edina Džeke, Romelua Lukakua i Joaquina Corree za njega jednostavno nije bilo dovoljno mjesta.

Satriano je prvo išao na posudbu u francuski Brestois, a prošlu sezonu proveo je u Empoliju. No, po isteku posudbe ponovo se vratio u Inter, no kako stvari stoje tu se ovaj 22-godišnjak neće dugo zadržati.

Očekuje se da će Satriano na novu posudbu i upravo je Dinamo taj koji ga želi dovesti. Dinamo i Inter su dogovorili sve uslove jednogodišnje posudbe, ali je Modre potom šokirao mladi Urugvajac koji je odbio ponudu.

Satriano je poručio čelnicima Dinama da ne želi karijeru nastaviti u Hrvatskoj i da ima ponude iz Francuske koje su mu primamljivije jer smatra da je Lique 1 dosta atraktivnija od najjačeg ranga hrvatskog fudbala bez obzira što bi s Dinamom igrao Evropu.

Mediji u Italiji pišu da su interes za Satriana pokazali Brestois u kojem je već bio na posudbi, ali i Montpellier, te je na čelnicima Intera sada da dogovore uslove posudbe s nekim od ova dva kluba.

Iako su Satriana već svi vidjeli u dresu zagrebačkog Dinama na kraju je on bio taj koji je odbio tu posudbu i jasno dao do znanja čelnicima Intera da u obzir dolaze samo klubovi iz najjačih evropskih liga.

U prošloj sezoni Satriano je u dresu Empolija odigrao ukupno 32 utakmice i uspio je zabiti dva gola i dodati jednu asistenciju.