U Fenerbahceu niko nije očekivao ovakav scenarij: Impresivni Džeko iznenadio sve u Turskoj

.
Igra fenomenalno

 

Edin Džeko je ljetos stigao iz Intera kao slobodan igrač, odmah je dobio kapitensku traku te za kratko vrijeme postao ljubimac navijača Fenerbahcea. Razlog za to su fenomenalna izdanja na terenu.

Džeko je iznenadio sve u Turskoj svojom beskrajnom energijom i lakoćom kojom postiže golove, pišu turski mediji nakon impresivnih cifri popularnog Dijamanta.

Prema medijskim izvještajima niko u Fenerbahceu nije očekivao takve nastupe od igrača koji ima 37 godina, ali ih je Sarajlija razuvjerio.

Iako je ušao u jesen karijere to se na Džekinim nastupam uopšte ne osjeti, kako u evropskim mečevima tako i u truskom prvenstvu. Prošle sezone je za Inter odigrao 33 utakmice uz prosječnu minutažu od 52 minute.

Otkako je stigao u redove istanbulskog velikana kapiten reprezentacije BiH je popravio brojke pošto je zaigrao na devet mečeva u Superligi uz prosječnu minutažu od 78.7 minuta.

Uz sve to, 37-godišnjak odlično igra i odbranu u ključnim momentima, vrši pritisak te napada protivnike u posljednjim minutama meča.

Jedan od razloga za ovakav učinak se krije u činjenici da Džeko živim maksimalno profesionalno, odnosno ima dobar sistem ishrane i program odmora.

Do sada je u svim takmičenjima zabio devet golova i upisao sedam asistencija. Što je i više nego odličan učinak na 13 mečeva.

Turci su Džeku doveli s ciljem da Fenerbahceu donese titulu koja se čeka destljeće i mora se priznati da popularnim Kanarincima ide odlično.

Velikan iz Istanbula je u nizu od 17 pobjeda u svim takmičenjima te se u dosadašnjem dijelu sezone niti jednom nije okliznuo.

Navjeći rival Fenerbahceu u borbi za titulu će svakako biti Galatasaray. Razlika između dva dva kluba je trenutno samo dva boda. Do njihovog međusobnog duela su ostala još skoro dva mjeseca. Sastat će se 24. decembra, a domaćin će bit Fener.