Ibrahimović: U Manchester Unitedu moraju zabraniti priče o Fergusonu

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović vjeruje kako je najveći problem Manchester Uniteda to što se još uvijek sve upoređuje s Alexom Fergusonom te je poručio kako razumije kroz šta prolaze njegovi nasljednici.

"Trenerima je najteže u Manchester Unitedu. Nemoguće je uspjeti u tom klubu jer se svaki dan priča o Fergusonovoj eri. Svi nekadašnji igrači kluba koji su danas komentatori na televizijama samo pričaju kako je nekad bilo idealno, a kako je danas loše. Naravno da je Ferguson napravio nevjerovatan posao, ali moraju nastaviti dalje. Svi ti igrači moraju misliti na budućnost i prestati pričati o prošlim vremenima. Da sam ja tu, zabranio bih im da se to spominje. Ferguson je ispisao historiju, ali život se na Old Traffordu mora nastaviti", rekao je Ibrahimović za Mirror.

Za godinu i po dana provedenih u Unitedu, Zlatan je odigrao 53 utakmice i postigao 29 golova.

"Kvalitet nogometa u Engleskoj bio je tačno onakav kakav sam očekivao. Precijenjen. Liga je bila veoma uzbudljiva, intenzivna i brza. Bilo je dobro, ali kvalitet je malo precijenjen. Tu mislim na tehnički aspekt lige koji pati zbog velike brzine i intenziteta. Ne žalim ni za čime u Premiershipu, mislim da se dogodilo sve što se trebalo dogoditi", poručio je Ibrahimović, koji je u Premiership došao kao 35-godišnjak.