Pakleni trio na vidiku: U paketu stižu Džeko, Jović i Rakitić

Edin Džeko iako najbolji igrač Rome još uvijek nije produžio ugovor s Vučicom.

Kapiten bh. reprezentacije je za rimski klub vezan do 2020. godine, Monchi je nedavno izjavio kako je budućnost popularnog Dijamanta u italijanskoj prijestolnici, međutim mediji na Apeninima smatraju drugačije.

Džeko bi od ljeta mogao igrati na stadionu gdje domaće utakmice igra njegov omiljeni klub iz djetinjstva, ali ne i u dresu Milana. Naime, iskusnog napadača u redove Intera želi dovesti mladi i ambiciozni predsjednik Intera, Steven Zhang koji u decembru puni 28 godina.

Gazzetta dello Sport u svom printanom izdanju navodi kako je cilj Zhanga da osim Džeke na Giuseppe Meazzu dovede još Ivana Rakitića i Luku Jovića, kako prenose sportske.

Rakitić se već neko vrijeme spominje kao novi igrač Intera s obzirom da neće doći do produženja ugovora sa Barcelonom, dok Luku Jovića želi praktično pola Evrope.

Značaju ulogu u svemu bi mogao odigrati i Fali Ramadani, “alfa i omega” za transfere fudbalera za ex-yu područja, posebice onih koji dolaze u Italiju.

Mauro Icardi je bliže odlasku nego ostanku u Interu i njegov zamjenik treba biti igrač vrhunske klase, a kao idealnog nasljednika Argentica u milanskom klubu vide Džeku koji se već dokazao u Seriji A.