Prosinečki i Pjanić složni: U ponedjeljak na Grbavici ovjeriti prolazak u grupu A Lige nacija

Pun stadion za ostvarenje cilja

Selektor Nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki je po povratku u BiH u razgovoru s novinarima još jednom se dotakao sinoćnje utakmice s Turskom u Rizeu, koja je završila bez golova (0:0).  

- Iskreno, ovo je meni bila prilika da probam dosta igrača koje imam na raspolaganju. Svi su kao što ste vidjeli imali svoju šansu. Nije nam mnogo vremena ostalo, zato je protiv Turske bila šansa da probamo sve. Zadovoljan sam, posebno s prvim poluvremenom, iako je bilo tu nekih greškica. Ali, svi su dali svoj maksimum. Vidjet ćemo večeras razultat utakmice Austrija i Sjeverna Irska, ali kako god da oni završe, mi ćemo da budemo spremni za ponedjeljak - rekao je Prosinečki.    

Selektor je svoj osvrt dao i na nastup Ognjena Vranješa, koji je sinoć počeo u prvoj postavi nakon što je propustio prethodno okupljanje zbog povrede.    

- On je kvalitetan igrač. Ima brzinu, borbenost. Na stranu stavimo njegove kartone u Anderlehtu. Ervin Zukanović i Toni Šunjić su isto kvalitetni, i upravo smo tu tražili konkurenciju - dodao je selektor.   

  - Ne gajim taktiku da nemamo šansi, da ne dajemo mnogo golova, itd. Sve to zavisi od protivnika. Evo recimo, Turci su sinoć dali sve od sebe. Htjeli su dobiti tu utakmicu. Nama ostaje da popravimo igru u napadu - optimističan je "Žuti".  

S druge strane, Medijima se obratio i fudbaler Juventusa Miralem Pjanić.   

- Otkad je selektor tu, mislim da smo solidna ekipa. Nijednu utakmicu nismo izgubili, tako da je bilo bitno nastaviti taj niz.   Selektor je promijenio nekoliko igrača u odnosu na utakmicu s Austrijom. Bilo je tu dosta novih igrača, i mislim da su jako dobro odradili svoj posao. S druge strane, protiv sebe smo imali dobrog protivnika, ali treba uzeti u obzir da smo igrali protiv Turske, isto tako, jako dobre reprezentacije - rekao je Pjanić dodavši kako je jako bitno nastaviti pozitivan niz.    

- Bitno je da nastavimo ovako, pogotovo sad u ponedjeljak, da pokušamo uzeti ta tri boda i da uđemo u A grupu što nam je cilj. Mislim da smo do sad najkonkretnija ekipa u grupi i nadam se da ćemo završiti posao u ponedjeljak.”

 Novinare je za kraj zanimalo Pjanićevo mišljenje o Grbavici.   

- Lijepo je igrati i na drugom terenu. U Zenici je do sada bilo fantastično. Grbavica je odličan stadion, tu je publika jako dobra, ali i publika zavisi od rezultata - zaključuje naš veznjak.