Austrijanke se žalile, a u ponovljenoj utakmici mlade hrvatske rukometašice ponovo slavile

.

Hrvatska ženska juniorska rukometna reprezentacija u ponovljenih posljednjih 10 minuta i dvije sekunde utakmice Europskog prvenstva u Celju protiv Austrije, upisala je pobjedu, ali ovog puta s dva razlike. Završilo je 23:21 u korist Hrvatske.

U prethodnoj utakmici naše rukometašice su slavile sa 24:23, no u petak je ta utakmica i pobjeda poništena jer je EHF usvojio žalbu Austrijskog rukometnog saveza. Protest se odnosio na igračicu Hrvatske Miju Brkić, koja je igrala s dobivena tri isključenja te ujedno i postigla pobjednički pogodak protiv Austrije. Nakon pregleda video-snimke utakmice, Disciplinska komisija EHF-a je utvrdila da je Mia Brkić stvarno dobila tri isključenja, pa je donijela odluku da se poništava konačan rezultat utakmice.

– Odradile smo nešto što nikad nismo, znači utakmica od 10 minuta u koju je stalo toliko emocija kao da smo igrale dva dana. Djevojke su reagirale odlično, drugi put zaslužena pobjeda protiv Austrije i idemo dalje, našoj sreći nema kraja. Sutra je Crna Gora – poručila je Adrijana Prosenjak, izbornica ženske juniorske reprezentacije, a vratarka Lucija Blašković je dodala: – Bilo je to napetih 10 minuta i dvije sekunde, ali uspjele smo se izboriti s dobrom obranom i velikim srcem za pobjedu.

U nedjelju Hrvatska igra s Crnom Gorom odlučujući susret za prolaz skupine.