U PSG-u ne mogu da vjeruju šta Messi traži jer znaju da će to izazvati haos na tribinama

.
Lionel Messi uspio je osvojiti trofej prvaka svijeta koji mu je jedino nedostajao u nevjerovatnoj kolekciji, a navodno zbog toga je poslao nevjerovatan zahtjev čelnicima PSG-a koji baš i nisu oduševljeni s onim što je tražio Argentinac.

 

Argentina je u spektakularnom finalu u nedjelju na Lusail stadionu nakon penala pobijedila Francusku i nakon 36 godina čekanja ponovo je uspjela osvojiti Svjetsko prvenstvo.

U Dohi smo zaista gledali jedno od najboljih finala u historiji fudbala. Nakon 120 minuta igre rezultat je bio 3:3, a na kraju su Argentinci imali više sreće u penalima i došli su do titule prvaka svijeta.

Mnogi smatraju da je Messi osvajanjem Svjetskog prvenstva riješio sve dileme oko toga ko je najbolji igrač svih vremena, te da je sada bez dileme on na tronu.

Messi će dobiti desetak dana odmora i početkom iduće godine trebao bi se vratiti u Pariz i nastaviti sezonu s PSG-om. To je već uradio njegov timski kolega Kylian Mbappe koji nije htio da ide na odmor iako je u nedjelju igrao finale, a već jučer se pojavio na treningu.

Također, jučer su se pojavile špekulacije da je Messi donio odluku oko nastavka karijere i da će najvjerovatnije produžiti svoj ugovor s Parižanima koji ističe na kraju ove sezone.

No, ono što su objavili jutros francuski mediji posebno je izazvalo pažnju. Navodno, Messi ima od PSG-a poseban zahtjev zbog kojeg u klubu nisu baš najsigurniji kako će navijači reagovati.

Le Pariseien je objavio da je Messi navodno tražio od čelnika PSG-a da u prvom meču nastavka sezone u kojem bude nastupio za ovaj klub prije utakmice s peharom Svjetskog prvenstva bude predstavljen na Parku Prinčeva.

Ta ideja nije previše oduševila čelnike kluba jer oni nisu sigurni kako će navijači reagovati zbog činjenice da je Messi u finalu upravo pobijedio njihovu reprezentaciju.

Messi ima želju da s peharom prvaka svijeta pozira na stadionu kluba za koji nastupa, ali nije baš sigurno da će mu to biti ispunjeno bez obzira što je to sigurno itekako zaslužio.

U klubu smatraju da bi to unijelo nepotrebne varnice na tribinama i da bi Messi bez razloga bio na meti navijača.

Parižani imaju desetak dana da razmisle o Messijevom prijedlogu, a da li će ga prihvatiti ostaje nam da vidimo.