U Realu svi napreduju, najskuplji ikad je propao: Nova destinacija, ali i silna lova su na vidiku!

.
Svjetlo na kraju tunela

 

Real Madrid je najglamurozniji klub na svijetu i obično svaki fudbaler koji stigne u redove Kraljeva zbog kvaliteta timskih kolega ostvari napredak, ali u svemu postoji izuzeci. To je i slučaj sa čovjekom koji je najskuplji u historiji.

Kepa Arrizabalaga, najskuplji golman svih vremena, je ljetos odbio Bayern iako je sve bio dogovorio s Bavarcima te je otišao u Real jer prema njegovom mišljenju Kraljevima nije mogao reći ne.

Međutim, za čuvara mreže kojeg je Chelsea platio čak 80 miliona eura Athletic Bilbau, avantura u Realu umjesto sna postala je košmar pošto je prerano ispao iz kombinacija.

Kepa je doveden kao zamjena za Thibauta Courtoisa, ipak s vremenom ga je Andriy Lunin zasjenio te je španski golman završio na klupi. Tako u La Ligi nije branio na posljednjih osam mečeva.

Ancelotti je dao potpunu prednost Ukrajincu i u Ligi prvaka pa je oba duela osmine finala protiv RB Leipiziga Kepa odgledao sa klupe. Sve su to jasni znakovi da u Realu više nema mjesta.

Ali kako u Realu, tako za Kepu nema mjesta ni u Chelseaju. Ako je vjerovati pisanju Daily Maila Plavci na čelu sa gazdom Toddom Boehlyjem već rade na Kepinom novom transferu.

Naime, svjetlo na kraju tunela 29-godišnjak bi trebao ugledati u Saudijskoj Arabiji i pri tome naravno zaraditi silan novac. Zanimljivo da neće biti jedini kojeg Boehly planira poslati Saudijcima.

Boehly je održao sastanak sa Michaelom Emenalom, direktorom za fudbal Sudijske pro lige te bi Emenalo trebao imati ključnu ulogu da nagovori najbogatije tamošnje klubove da dovedu otpisane zvijezde na Stamford Bridgeu.

Kao što je poznato klubovima kao što su Al Nassr, Al Ittihad, Al Hilal i Al Ahly upravlja kraljevski PIF fond te bi Emenalo trebao s njima obaviti razgovor na temu dovođenja Kepe i ostalih.

Inače, osim španskog golmana igrači koje američki vlasnik planira prodati Saudijcima još su: Romelu Lukaku, Armando Broja, Trevoh Chalobah, Marc Cucurella i Raheem Sterling.

Što u eri Abramovicha što u Boehlyja, Chelsea je na ovih šestoricu igrača izdvojio više od 300 miliona eura, a sada će ih prodati za mnogo manje novca.