U svakom zlu nešto dobro: Al Hilal bi zbog povrede Neymara mogao dobiti sedam i po miliona eura

.
Mala utjeha, ali...

 

Na reprezentativnim obavezama teško se povrijedio Neymar. Rastužilo je to sve u Al Hilalu, ali kao "malu utjehu" dobit će određenu svotu novca.

Brazil je jučer rano ujutro po našem vremenu igrao utakmicu kvalifikacija za SP 2026. protiv Urugvaja i izgubio rezultatom 2:0.

U Montevideu tešku povredu doživio je Neymar, što je veliki udarac za Brazil, ali i Al Hilal u koji je Brazilac stigao ljetos.

Bivšem igraču PSG-a i Barcelone pokidani su ukršteni ligamenti koljena, ali i meniskus, te ga očekuje pauza između pola godine i čak godinu dana.

Stručni štab, čelnici i navijači Al Hilala sigurno su razočarani, ali u svom zlu ima i nečeg dobrog. Radi se o novcu.

Tako će Al-Hilal dobiti obeštećenje od FIFA-e, koja nudi 20.548 eura za svaki dan koji igrač nije dostupan nakon povrede reprezentacije. Maksimalni iznos može dostići 7,5 miliona eura, što je ekvivalent jednoj godini neaktivnosti.

Iznos koji klubovi primaju određen je platom povrijeđenog igrača. Dakle, uzimajući u obzir činjenicu da je Neymarova godišnja plata 100 miliona eura, saudijski klub ima dobre šanse da dobije maksimalan iznos.

Neymar će biti podvrgnut operaciji, nakon čega slijedi početak procesa oporavka.

Zbog povrede propušta i susret na terenu s Lionelom Messijem, zakazan za 22. novembar. Naime, Brazil i Argentina igraju meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.