U taborima Željezničara i Sarajeva već razmišljaju o vječitom derbiju, nekoliko igrača pod prijetnjom suspenzije

sport
U 10. kolu koje će biti odigrano 7. i 8. oktobra, na rasporedu će biti prvi ovosezonski derbi na stadionu Asim Ferhatović - Hase.

 

Iako će i Sarajevo i Željezničar do međusobnog gradskog derbija odigrati još po dvije utakmice (jedna kup i jedna ligaška), već polako mogu razmišljati o novom izdanju najvećeg okršaja bh. fudbala.

Timovi će u srijedu, odnosno četvrtak odigrati utakmice šesnaestine finala Kupa BiH, a Željezničar je gost Slobodi, dok je Sarajevo gost Slogi Gornji Vakuf/Uskoplje.

Za vikend Sarajevo će ugostiti Zvijezdu 09, a Željezničar će kolo zatvoriti u derbiju protiv Širokog Brijega, taj susret na rasporedu je u ponedjeljak (02.10) od 18 sati. Nakon toga, na rasporedu je derbi.

U taboru Bordo tima dva žuta kartona imaju Marin Aničić, Muharem Trako, Mirza Mustafić i Muhamed Šahinović, a uz izuzetak Trake, svi su oni u posljednje vrijeme standardni starteri u redovima Bordo tima.

Po dva žuta kartona kod Željezničara imaju Marin Galić, Irfan Jašarević, Joseph Amoah, Edin Biber i Allyson. Kod Željezničara su standardna prva trojica, dok su druga trojica u rotaciji.

Za Željezničar je svakako dobra stvar da će se u ekipu vratiti Nedim Mekić, koji će preskočiti duel sa Širokim Brijegom zbog kartona.