U trening kampu Rome održan sastanak: Određena je Džekina sudbina

.
Edin Džeko odlazi iz Rome. Rečenica je to koja je proteklih sedmica često spomenuta u mnogobrojnim italijanskim medijima, pogotovo nakon još jedne razočaravajuće sezone za Vučicu.

 

Džeko je briljirao, zabijao je golove i davao svoj maksimum, međutim ekipni rezultati su izostali pa je Roma ostala bez Lige prvaka i za narednu sezonu, barem preko Serije A. Preostala šansa je osvajanje Europa lige.

 

Popularni Dijamant je ponovo pokazao klasu zato i ne čudi interes trenutno dva najbolja italijanska tima Juventusa i Intera koji su uz Atalantu pokazali najviše u sezoni 2019/2020.

 

Ugledni Sky Sport izvještava kako je jučer u trening kampu Trigorija određene Džekina sudbina. Sastanku je navodno prisustvovao i menadžer kapitena bh. reprezetnacije.

 

Iz Rome su poručili kako je Džeko nedodirljiv i da nemaju namjeru prodati Sarajliju bez obzira što ima visoku platu i predstavlja veliko optereženje za klupski budžet.

 

Podsjećanja radi, iskusni napadač je prošlog ljeta s Romom produžio ugovor do 2022. godine. Zimus je nakon odlaska Alessandra Florenzija postao i kapiten ekipe.

 

Inače, Džeko je do sada u ovoj sezoni Serije A postigao 15 golova, a priliku da popravi svoj učinak imat će sutra. Roma će gostovati Torinu.