"U životu nisam vidio da neko sam sebe toliko obožava"

,
Zlatan Ibrahimović (41) iza sebe ima bogatu fudbalsku karijeru koja traje više od dvije decenije, a u tom periodu švedski napadač uspio je steći ogroman broj prijatelja i neprijatelja.

 

Zlatan Ibrahimović nije čovjek kojeg svi vole. Dosta je onih koji ne vole njegov stav i poglede na život, no gotovo da ne postoji čovjek koji ga ne poštuje.

Kroz bogatu karijeru Ibra je igrao za brojne evropske velikane. Jedan dio karijere proveo je i u Manchester Unitedu, gdje je najveći utisak ostavio na defanzivca Crvenih đavola Lukea Shawa.

Fudbaler Crvenih đavola nije mogao da vjeruje koliko Ibrahimović sam sebe voli, a to je Zlatan konstantno dokazivao van terena.

"Van terena je bio urnebesan lik", govori Luke Shaw i nastavlja o Zlatanovim nevjerovatnim scenama.

"Iskreno, bio je presmiješan. U životu nisam vidio čovjeka koji sam sebe toliko voli i obožava. Uvijek je bio tu kada je trebalo i svi smo ga voljeli", poručio je Luke Shaw.

Zlatan Ibrahimović je u dresu Manchester Uniteda od 2016. do 2018. godine odigrao 53 utakmice i postigao je 29 golova. Imao je i tešku povredu koja ga je onemogućila da ovaj učinak bude još i bolji

Zlatan: "Svi misle da je Manchester United veliki klub, ali...

Ibrahimović nije nimalo štedio United u svojoj autobiografiji 'Adrenalina'. Smatrao je Manchester United velikim klubom, ali mišljenje je promijenio.

"Svi misle da je United vrhunski klub, jedan od najbogatijih i najmoćnijih na svijetu. I meni je tako izgledalo dok nisam došao. Zatekao sam klub koji nema pobjednički mentalitet", napisao je Zlatan.

Navijačima Manchester Uniteda nije nimalo lako u posljednjih nekoliko godina. Posljednja titula stigla je 2013. godine, a kako stvari stoje, na nju će čekati još neko vrijeme.

Trenutni menadžer Erik ten Hag radi jako dobar posao. Bit će potrebno strpljenja navijačima Crvenih đavola, no s Nizozemcem tim izgleda mnogo bolje u odnosu na prethodne godine

Foto: Instagram