Učesnici iz Cazina ponijeli titulu najboljeg kluba na turniru „Trofej Velike Kladuše 2022“

.
U organizaciji KK „Regeneracija“ jučer je u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši održan 18. karate turnir pod nazivom „Trofej Velike Kladuše 2022“ na kojem je učešće uzeo 21 klub s više od 300 takmičara.

Turnir je prigodnim riječima dobrodošlice službeno otvorio predsjednik Sportskog saveza općine Velika Kladuša, Velmir Zahirović koji je poželio mnogo sportske sreće današnjim učesnicima. Također, tom prilikom uručio je i prigodne pehare za najmlađeg takmičara i takmičarku turnira, Arisa Beganovića i Elu Dervišević.

Mnogo sportske sreće prisutnima  i u nadi da će turnir proteći u najboljem redu, poželio je i trener, legenda kluba Ermin Redžić.

U konačnom poretku KK „Regeneracija“ zauzeo je prvo mjesto, ali s obzirom na činjenicu da domaćin ne ulazi u konkurenciju, prvo mjesto zauzeo je drugoplasirani KBV „Budo“ iz Cazina. Drugo i treće mjesto zauzeli su također gosti, karate klubovi „Jion-Peb“ iz Bihaća i „Šibenik 1066“ iz Šibenika.

Zadovoljan još jednim uspješno završenim turnirom bio je predsjednik i trener kluba domaćina, Mirzet Beganović, koji je čestitao najboljima i zahvalio se svima koji su pomogli u organizaciji ovog sportskog događaja u Velikoj Kladuši….

Pored pehara za najbolje klubove, dodijeljena su i priznanja za najuspješnijeg trenera gdje je izabran Senad Vilić, dok su najuspješniji takmičari u muškoj i ženskoj konkurenciji, bili Taris Beganović (KK „Regeneracija“) i Emina Kazić (KK „Ključ“).

Na ovom turniru učešće su uzeli svi karate klubovi iz Velike Kladuše, „Fudokan“, „23. februar“ i  KBV „Tigar“.