UEFA pokrenula istragu zbog nepristojnog ponašanja Diega Simeonea

Krovna evropska nogometna organizacija UEFA je i zvanično otvorila istragu protiv Diega Simeonea zbog incidenta na utakmici između Atletico Madrida i Juventusa.

Trener Atletica je na utakmici osmine finala Lige prvaka u kojoj je Atletico pobijedio Juventusa sa 2:0 prilikom proslave gola na nepristojan način gestikulirao i uhvatio se za međunožje.

Iako se argentinski stručnjak nakon toga izvinio zbog te situacije to nije spriječilo UEFA-u da pokrene postupak protiv njega, javlja SportSport.ba.

“Svi znate da ja ne tražim izgovore ili opravdanje. Želim se još jednom ispričati svakome ko se osjećao uvrijeđen gestom u srijedu ”, rekao je Simeone na konferenciji za novinare nakon utakmice protiv Juventusa.

“Izabrao sam loš način izražavanja kako sam se osjećao. Ni na koji način to nije bio usmjereno ka Juventusu. Napravio sam isti gest kada sam igrao za Lazio protiv Bologne, uradio sam to opet da pokažem muda, tako da nije bio prema navijačima Juvea", dodao je Simeone.

„Priznajem, to nije lijep gest, ali to je bila napeta utakmica. Uradio sam ono što sam tada osjećao i izvinjavam se", istakao je Simeone.

UEFA će istražiti cijeli slučaj, a još nema datuma kada će odluka biti donesena, niti kakvu bi kaznu Simeone mogao dobiti. Istraga će obuhvatiti i ponašanje trenera Juventusa Massimiliana Allegrija.