UEFA potvrdila gdje će Sarajevo dočekati Moldavce

,
Poznati termini mečeva za bh. predstavnike Sarajevo će u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu igrati protiv predstavnika Moldove, ekipe Milsamija.

Bordo tim će prvi meč igrati u gostima, 8. jula na stadionu District Sport Complex u Orheiju s počekom u 19 sati po centralnoevropskom vremenu.

UEFA je potvrdila i satnicu revanš susreta. Najvažnija vijest je da će Bordo tim utakmicu igrati na svom stadionu - Asim Ferhatović Hase.

Revanš meč između Sarajeva i Milsamija igrat će se 15. jula s počekom u 21 sat, dok će sudije biti naknadno određene.

U narednim danima će biti poznato da li će utakmici moći prisustvovati i publika. Potrebno je dobiti zeleno svjetlo Kriznog štaba koji prati epidemiološku situaciju.

Interesantno da će i Velež i Široki Brijeg svoje revanš mečeve igrati istovremeno kada i Sarajevo, odnosno s početkom u 21 sat.

Mostarci će kod Colerainea gostovati na Mourneview Parku u Lurganu, dok će Širokobriježni na noge Vllzaniji u Skadar na stadionu Loro Borici.

 

Borac koji Bosnu i Hercegovinu predstavlja u Ligi prvaka će domaćin Cluju biti u utorak 13. jula. Meč na Gradskom stadionu u Bijeljini će početi u 20 sati.

Kada su u pitanju prvi susreti, Banjalučani će biti prvi bh. predstavnik koji će izaći na teren jer Cluju gostuju u utorak 6. jula. Duel rumunskog i bh. prvaka igrat će se na stadionu Constantin Radulescu s početkom u 19 sati.

Preostala tri bh. predstavnika svoje prve mečeve igratu u četvrtak, 8. jula. Sarajevo će od 19 sati gostovati u Moladaviji ekipi Milsamija na Orhei District Sports Complex stadionu.

Od 20:30 na stadionu Grbavica Velež će biti domaćin Coleraineu iz Sjeverne Irske, dok će Široki Brijeg na Pecari od 21 sat biti domaćin Vllzaniji.

Podsjećanja radi, u novoj sezoni neće važiti pravilo gola u gostima počevši od kvalifikacija pa će biti interesantno za vidjeti kako će se timovi postaviti na terenu.