UFC potvrdio povratak Conora McGregora i to u spektakularnom meču

.
Čeka ga Michael Chandler

 

Conor McGregor se vraća u oktagon potvrdio je danas prvi čovjek UFC-a Dana White, a protivnik irske zvijezde bit će američki borac Michael Chandler. Lokacija i datum borbe još nisu poznati.

Šef UFC-a Dana White saopštio je danas kako se u oktagon vraća Conor McGregor koji će boriti protiv Michaela Chandlera, a prethodno će obojica imati uloge trenera u The Ulitimate Fighteru.

"Potvrđeni su treneri za 31. sezonu TUF-a. Conor McGregor i Michael Chandler će biti treneri. Sezona će 30. maja do 15. augusta. Na kraju sezone će se boriti McGregor i Chandler. Nemamo datum i lokaciju, ali uskoro ćemo sve znati", poručio je Dana White.

 

 

Tako će se McGregor nakon dvije godine vratiti u oktagon. On je posljednji meč odradio u julu 2021. godine kada je slomio nogu u porazu od Dustina Poiriera.

U međuvremenu je Irac imao brojne skandale. Kao i uvijek dosta se pričalo o njegovom povratku, a on najavljuje kako se vraća po titule prvaka.

Irac je u profesionalnoj MMA karijeri koja je odavno u velikom padu odradio 28 borbi i ima učinak od 22 pobjede i šest poraza.

Michael Chandler važi za sjajnog hrvača, ali i udarača i sigurno će biti ozbiljan izazov za The Notoriousa.

Američki borac je član UFC-a od 2021. godine. Karijeru u najvećoj svjetskoj promociji počeo je spektakularnim nokautom nad Danom Hookerom, ali je potom izgubio sve ozbiljnije borbe.

U borbi za titulu lake kategorije izgubio je od Charlesa Oliveire, a zatim i od Justina Gaethjea i Dustina Poiriera. Pobijedio je još samo Tonyja Fergusona.

Michael Chandler je u profesionalnoj karijeri na omjeru od 23 pobjede i osam poraza, a nekada je bio šampion Bellatora u lakoj kategoriji.