Ukrajinci poslali pismo Nogometnom savezu BiH: Dobro razmislite hoćete li igrati protiv Rusije

.

Odluka Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine o odigravanju prijateljske utakmice protiv Rusije u Sankt-Petersburgu u novembru izazvala je oštre kritike u toj zemlji. NS/FS BiH je prihvatio ponudu za odigravanje međunarodne prijateljske utakmice protiv Rusije, objavio je Savez.

Nakon što su najbolji igrači reprezentacije BiH Edin Džeko i Miralem Pjanić rekli da odluka Saveza nije dobra, Ukrajinski nogometni savez požalio se UEFA-i i FIFA-i jer želi da spriječi odigravanje te utakmice. Poslao je ukrajinski Savez pismo Savezu BiH, u kojem traže promjenu odluke.

“Podsjećamo vas da zbog agresije na našu zemlju ruska reprezentacija i klubovi ne smiju nastupati na utakmicama koje organiziraju FIFA i UEFA. U takvom ozračju Nogometni savez Bosne i Hercegovine izgleda kao da podupire rusku vladu koja nastavlja ratovati u Ukrajini.

Molimo vas da razmislite o ovoj odluci još jednom jer vam ona može naštetiti imidžu te prijateljstvu između naših dvaju saveza”, stoji u saopćenju na stranici ukrajinskog saveza.

Utakmica bi se trebala igrati 19. novembra u Sankt-Petersburgu.