Ukrajinci posudili 700.000 eura pred gostovanje u Zenici, za Zmajeve se spremaju daleko od kuće

.
Nogometni savez Ukrajine posudio je 700.000 eura od svojih partnera uoči utakmice baraža za Evropsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine, objavili su ukrajinski mediji.

Krovna kuća ukrajinskog nogometa u finansijskoj je krizi i nema dovoljno novca za osnovne potrebe, a zbog toga su morali posegnuti za posudbom uoči bitne utakmice na zeničkom Bilinom polju.

Zbog poznate situacije s ratom u Ukrajini, reprezentacija koju s klupe vodi Serhij Rebrov se za duel sa Zmajevima mora spremati daleko od kuće, pa će se 13. marta okupiti u španskoj Marbelli.

Pripreme u Španiji iziskuju velike troškove, a u Nogometnom savezu Ukrajine su se partnerima obavezali navedeni iznos vratiti već kroz dva mjeseca.

Podsjećamo, BiH će Ukrajinu ugostiti na Bilinom polju 21. marta, a pobjednik te utakmice će u finalu baraža na Grbavici igrati protiv boljeg iz duela Islanda i Izraela.

Savo Milošević će spisak Zmajeva objaviti u utorak 5. marta, a naredne sedmice ćemo saznati i na koje nogometaše računa selektor Ukrajine Rebrov.

 

Foto:Twitter