Ukrajinska UFC borkinja nakon meča uzela mikrofon i uputila poruku Putinu

.
Brine za svoju zemlju

 

Otkako je Rusija započela invaziju na Ukrajinu, ukrajinski sportisti i sportistkinje pokušavaju se boriti protiv režima Vladimira Putina (69) na razne načine.

Vođa Kremlja ima sve manje pristaša, čak i neki bliski njemu nazivaju ga zločincem i osuđuju ono što radi. Putin je kod velikog broja ruskog stanovništva izgubio podršku, a posebno ga mrze svi Ukrajinci i Ukrajinke.

Nakon što je pobijedila Mariju Agapovu, Ukrajinka Maryna Moroz uzela je mikrofon i javno iz ringa prozvala ruskog predsjednika.

U suzama je borkinja priznala da je njezina porodica izuzetno pogođena i poslala oštru poruku Putinu.

"Moja porodica je u Ukrajini. Bila sam zabrinuta, plakala sam, jer je moja porodica u teškoj situaciji. Hvala svima koji su mi poslali poruke, jer ovo je bio jako težak period za mene. Dođe mi da plačem zbog rata", poručila je Moroz, dodavši:

"Ovo je teško vrijeme za Ukrajinu. Želim podržati svoju zemlju, svog predsjednika, cijelu svoju ukrajinsku vojsku i želim reći da ne želim rat. Vladimire Putine, idi dovraga! Volim svoju zemlju. Maknite ruke s Ukrajine".

Kašparov zna kako zaustaviti Putina

Jedan od onih koji su protiv Putina je i šahovski velemajstor Garry Kašparov, koji je morao izbjeći u Ameriku.

On je kazao kako smatra da je postojao način da se zaustavi Putin.

Veliki majstor tvrdi da ako uspije osvojiti Ukrajinu, Vladimir Putin neće stati i nastavit će rat, a sljedeća meta bit će zemlje NATO-a. Garry Gasparov, izvrstan strateg, napravio je popis mjera koje bi hitno trebalo poduzeti protiv predsjednika Rusije kako bi ga zaustavili.

"Putinov rat u Ukrajini ušao je u sljedeću fazu, uništavanje i ubijanje civila. Ovaj korak također je dio Putinovog svjetskog rata, rata s civiliziranim svijetom s međunarodnim pravima, demokracijama i svakom prijetnjom njegovoj moći. Moramo zaustaviti Putina sada, ako ga ne spriječimo da uništi Ukrajinu i počini ovaj genocid nad ukrajinskim narodom, postojat će budućnost i on će biti u zemljama NATO-a s nuklearnom prijetnjom bez presedana", rekao je Kašparov, dodavši:

"Moje preporuke: Ne tražim od NATO-a da izravno napadne Rusiju, ali mogu govoriti o povijesti i znam o Putinu. On je diktator i ako uništi Ukrajinu, ne možemo ga zaustaviti".

On smatra da je nužan bojkot ruske naftne industrije i da je to jedan od načina da se stane u kraj Putinu.