Ukrajinski nogometaš s trudnom suprugom skriven u bunkeru, trener otkriva detalje

.

Jedan od najvećih talenata ukrajinskog nogometa Georgij Sudakov zatvoren je u bunkeru sa svojom trudnom suprugom, a njegov trener Fernando Valente otkrio je detalje.

Iz Ukrajine svakodnevno stižu tužne priče zbog agresije koju Rusija izvršava na ovu zemlju, a jednu takvu ispričao je trener rezervnog sastava Šahtara iz Donjecka Fernando Valente.

Valente ističe da je 19-godišnji nogometaš Georgij Sudakov jedan od najtalentovanijih igrača koje je ikada vidio te da mu se predviđa igranje u Barceloni ili Manchester Cityju.

Međutim, njegova karijera prekinuta je na samom startu zbog ratnih strahota koje su zadesile Ukrajinu. Georgij je trenutno zatočen u bunkeru zajedno sa svojom trudnom suprugom.

"Sudakov je najtalentovaniji igrač kojeg sam ikada trenirao, seniorski reprezentativac Ukrajine koji je nedavno potpisao ugovor sa Šahtarom do 2026. godine. To je fantastična osoba koja čeka da postane otac sa svojom suprugom. Ostvarenje snova prekinuo je besmisleni rat zbog kojeg je odveden u bunker. Plačem i molim se za ovaj par i sve mlade igrače i prijatelje koji su me usrećili tokom dvije godine koliko sam tu radio. Srce mi je stegnuto", napisao je Valente na društvenim mrežama uz tužnu fotografiju mladog para.

U razgovoru za agenciju Lusa trener Valente je poručio da je Sudakov igrač kapaciteta Manchester Cityja ili Barcelone.

"Sudakov je momak s nevjerovatnim potencijalom, čak bi mogao igrati za Barcelonu ili City. On je najbolji igrač kojeg sam ikada trenirao i imamo odlične odnose. Imam fotografiju njega i njegove supruge koja je trudna. Bili su toliko sretni, a prije nekoliko dana poslao mi je fotografiju iz bunkera. Kada god pogledam te slike, izazovu mi suze na očima", rekao je Valente.

Inače, mladi Sudakov je počeo igrati za seniorski tim Šahtara a prema podacima na Transfermarktu njegova vrijednost je 1,5 miliona eura što je ozbiljna cifra ukoliko se pogleda da samo pola godine igra seniorski nogomet i da je tek potpisao profesionalni ugovor.