Umjesto Argentine i Kolumbije, domaćin Copa Americe bit će Brazil

asd
Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) objavila je u ponedjeljak da će Brazil biti domaćin južnoameričkog prvenstva (Copa America), koje su prvobitno trebale organizovati Argentina i Kolumbija.

Kada je riječ o Kolumbiji, prvenstvo je otkazano desetak dana zbog nereda u sklopu protesta protiv predsjednika Ivana Duquea, zbog čega se onda mjesto organizovanja ovog događaja premjestilo u Argentinu.

Međutim, CONMEBOL je pojasnila da je Argentina kao domaćin uklonjena zbog trenutnih okolnosti s koronavirusom budući da u ovoj zemlji raste broj zaraženih.

Kasnije je pojašnjeno da je novo mjesto održavanja Copa Americe Brazil te da počinje 13. juna i trebao bi trajati do 10. jula.

CONMEBOL se zahvaljuje predsjedniku Jairu Bolsonaru i njegovom timu, kao i Brazilskoj nogometnoj konfederaciji što su otvorili vrata te zemlje današnjem najsigurnijem sportskom događaju na svijetu. Južna Amerika će zasjati u Brazilu sa svim svojim zvijezdama – naveo je CONMEBOL.
Međutim, šef kabineta Jaira Bolsonara je naglasio da ovo još nije konačna odluka te da postoje uslovi koji se trebaju ispuniti.

Trenutno pregovaramo, međutim, učinit ćemo sve kako bi se ovaj događaj održao – naveli su iz kabineta predsjednika Brazila.
Još nije poznato na kojim stadionima u Brazilu će se održavati prvesntvo, a svaka utakmica Copa Americe će se prikazivati uživo na BBC-u.