United potvrdio, Herrera se oprostio od kluba: Španac napušta Old Trafford

Ander Herrera je u Manchester United stigao 2014. godine, a nakon pet godina i 189 utakmica u dresu Crvenih đavola, na kraju ove sezone će napustiti Old Traffrod.

Već neko vrijeme se špekulisalo o budućnosti 29-godišnjeg španskog veznjaka.

Špekulisalo se da li će produžiti ugovor sa Unitedom (koji ističe ovog ljeta) ili će promijeniti sredinu, prenosi sportsport.ba.

Sada je jasno da Španac neće naredne sezone nositi dres Manchester Uniteda i to nakon što su Crveni đavoli na zvaničnom Twitter profilu objavili njegovu oproštajnu poruku.

"Crvena je boja u mom srcu. Znao sam to od prvog puta kada sam igrao ovdje i od trenutka kada sam je počeo nositi... Klub sa hiljadama navijača koji poštuju i sjećaju se svakog igrača koji je davao sve od sebe. Osjećao sam se posebnim kada bih čuo kako uzvikuju moje ime. Bio sam ponosan kada su navijači odlučili da sam dijelom nevjerovatne historije ovog kluba. Svaki put kada sam predstavljao United, svaku utakmicu, u pobjedama i porazima, čak i kada nisam mogao pomoći na terenu razumio sam šta predstavlja ovaj klub", istakao je Herrera i dodao:

"Sjećat ću se svake od skoro 100 utakmica koje sam odigrao u ovom dresu jer je bila istinska čas igrati za najveći klub u Engleskoj. Hvala za pet nevjerovatnih godina".

Ander Herrera će tako kao slobodan igrač napustiti Old Trafford na kraju sezone, te će vjerovatno potpisati za PSG.

Glasine da je Herrera već sve dgovorio sa PSG-om su se pojavile prije određenog vremena, ali ipak treba sačekati na zvaničnu potvrdu njegvogo angažmana na Parku prinčeva. Navodno mu je PSG ponudio bogat petogodišnji ugovor.

Špekulisalo se i da bi se Herrera mogao vratiti u Athletic Bilbao. Ipak, jasno je da će njegova naredna destinacija biti Pariz.

Inače, Herrera je karijeru počeo u Zaragozi iz koje je 2011. stigao u Atheltic Bibao, koji ga je tri godine kasnije za više od 37 miliona eura prodao Unitedu.