Ustali su na noge i aplaudirali zbog magije koju je u Dohi izveo neuništivi Diego Forlan

.

Navijači u Kataru prethodnih mjesec dana mogli su da uživaju u sjajnim mečevima Svjetskog prvenstva, ali i mnogim priredbama koje su organizovane i na kojim je učestvovao veliki broj fudbalskih legendi među kojima je i Diego Forlan koji je pokazao još jednom kakav je majstor.

rganizatori Mundijala u Kataru potrudili su se da navijači što više uživaju tokom ovog takmičenja u Dohi i pored mečeva Svjetskog prvenstva organizovano je još veliki broj raznih priredbi.

Po prvi put na jednom Mundijalu imali smo vidjeti priliku toliko fudbalskih legendi na jednom mjestu zbog čega će Katar sigurno ostati upamćen.

Organizatori su se potrudili da što više nekadašnjih igrača dovedu u Dohu i čak su oni rekreativno zaigrali fudbal i imali svoje utakmice u danima kada na rasporedu nije bilo mečeva na Svjetskom prvenstvu.

Na jednoj od ovih utakmica u centru pažnje našao se i legendarni urugvajski napadač Diego Forlan koji je pokazao da još uvijek ima magiju u svojim nogama.

Ovaj 43-godišnjak je karijeru završio prije četiri godine, ali pokazao je da je i dalje u odličnoj formi.

Forlan je na rekreativnoj utakmici u Dohi pred punim tribinama oduševio navijače svojim maestralnim golom koji je postao hit na društvenim mrežama, a čak ga je i Urugvajac podijelio.

"Još je ostalo malo magije", napisao je Forlan uz video koji je oduševio fudbalsku javnost.

Forlan je u dresu reprezentacije Urugvaja odigrao čak 112 utakmica i zabio je 36 golova, a najviše je blistao na Mundijalu 2010. godine u Južnoj Africi kada je oduševljavao svojim golovima.

Tada je Urugvaj uspio da dođe čak do polufinala gdje je poražen od Nizozemske, a na kraju su zauzeli četvrto mjesto jer ih je u borbi za bronzu savladala Njemačka sa 3:2.

Forlan je nastupio na ukupno tri Svjetska prvenstva i na deset utakmica koliko je odigrao zabio je šest golova, a pet od njih postigao je upravo na Mundijalu prije 12 godina u Južnoj Africi.