Utakmica nokaut faze novog UEFA-inog takmičenja zasjenila sve mečeve Lige prvaka

fsa
Feyenoord - Slavia U sjajnoj utakmici prepunoj uzbuđenja Feyenoord i Slavia odigrali su 3:3.

Novoformirano UEFA takmičenje Konferencijska liga često je osporavano, što i ne čudi s obzirom na to da je smješteno iza Lige prvaka i Evropske lige i shodno tome nastupaju timovi "niže klase".

No, u ovom takmičenju već prvi meč četvrtfinala opravdao je sva očekivanja i nadmašio sve odigrane mečeve u nokaut fazi ostalih, bitnijih UEFA-inih takmičenja.

Feyenoord je ugostio Slaviju, a gledatelji su mogli da uživaju u čak šest pogodaka. Bilo je sjajnih poteza, neobičnih golova, dosta žutih kartona, velike borbe na svakom dijelu terena, ali i preokreta.

 

Nizozemski predstavnik je poveo poslije samo 10 minuta igre golom Sinisterre, ali je Olayinka u 41. minuti vratio stvari na početak. Na poluvremenu meča došlo je do obračuna među igračima i akterima ekipa.

U 67. minuti neočekivano su gosti iz Praga poveli, a strijelac je bio Sor. Samo sedam minuta kasnije Senesi je izjednačio na 2:2.

Prava ludnica viđena je u finišu roterdamske borbe. Kokcu zabija u 86. minuti za 3:2 i izgledalo je kao da će domaćin ostvariti pobjedu pred revanš u Češkoj, ali u zadnjim sekundama Traore pogađa za 3:3 i to nakon gužve koja je nastala poslije ubačaja iz kornera.

Ovim rezultatom gosti su zadovoljniji, a pravi spektakl čeka nas u uzvratnom duelu.