Vahin Maroko remijem protiv Gabona završio prvi u grupi

Foto: Facebook
Maroko remijem protiv Gabona završio prvi u grupi..

U derbiju grupe C reprezentacija Maroka je remizirala s Gabonom rezultatom 2:2, što je dovoljno da izabranici Vahida Halilhodžića u narednu rundu takmičenja prođu kao prvi.

Derbi grupe

Igrao se 21. minut susreta kada je Gabon preko Džima Alevinaha (Jim Allevinah) iskoristio grešku odbrane Maroka i uspješno realizovao za 1:0.

Maroka nije mnogo poremetio gol, vršli su pritisak u nastavku susreta, da bi Sofian Bufal (Sofiane Boufal) izjednačio s bijele tačke u 74. minuti. Nad istim igračem je i napravljen jedanaesterac.

Boupendza je u 81. minuti susreta donio Gabonu novo vodstvo, ali samo tri minute kasnije igrač Pariza, Ašraf Hakimi (Aschraf), izjednačio je na 2:2 sjajnim golom iz slobodnog udarca. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao.

Kiks Gane

U drugom meču iste grupe reprezentacija Komorskih Ostvra kreirali su prvorazredno iznenađenje. Savladali su Ganu sa 3:2 i tako eliminisali jednog od kandidata za titulu.

Autsajder je vodio 2:0 golovima Bena i Ahmeda Mognija, da bi Gana izjednačila Ričmonda Boaćija (Richmond Boakye) i Aleksandra Đikua (Alexander Djiku). Prethodno je jedan od najboljih ganskih fudbalera Andre Aju (Ayew) dobio crveni karton, u 25. minuti. Komorska Ostrva do gola za historijsku pobjedu dolaze pet minuta prije kraja, strijelac je ponovo bio Mogni