Zanimljiv derbi začelja u La Ligi, Valencia bolja od Real Madrida

Sa još tri meča španske La Lige kompletirano je jučerašnje izdanje 30. kola.

U terminu od 20:30 odigrana su dva meča. Eibar je na svom terenu dočekao Rayo Vallecano koji ga je, bez obzira na stanje na tabeli, prilično dobro namučio. Gosti su poveli u 40. minuti preko Poza, a Eibar je uzvratio tek u posljednjoj pola sata susreta. Prvo je Charles poravnao, a Leon preokrenuo rezultat.

Veoma zanimljiv meč odigrali su Huesca i Celta Vigo. U derbiju začelja, obzirom da se radi o timovi koji zauzimaju posljednju i 18. poziciju, viđeno je šest pogodaka. Celta je do 63. minute imala dvostruku prednost, a tada je domaći tim za samo 10 minuta postigao tri pogotka. Ipak, Boudebouz se devet minute prije kraja pobrinuo da ovaj meč završi rezultatom 3:3.

U 21:30 startao je meč između Valencije i Real Madrida. Šišmiši su ove večeri bili bolji protivnik i slavili na kraju sa 2:1. Prvi pogodak viđen je u 35. minuti kada Guedes pogađa u bliži ugao nemoćnog Navasa. Sedam minuta prije kraja Garay je udvostručio prednost, a kraljevski tim je mogao jedino smanjiti na 2:1 preko Benzeme u sudijskoj nadoknadi.

Real je ovim porazom dopustio gradskom rivalu Atletico Madridu da se odmakne na pet bodova koji za vikend igra derbi protiv Barcelone. Kraljevski tim sa 57 bodova u narednom kolu dočekuje Eibar, a Šišmiši će Ligu prvaka tražiti preko Raya Vallecana. Trenutno su peti sa 46 bodova, jednim manje od pozicije koja vodi u najelitnije klupsko takmičenje.

La Liga, 30. kolo


Eibar – Rayo Vallecano 2:1 (Charles 64’, Leon 73’ / Pozo 40’) 
Huesca – Celta Vigo 3:3 (Enric 63’, Avila 71’, Pulido 73’ / Mendez 14’, Aspas 57’, Boudebouz 81’)
Valencia – Real Madrid 2:1 (Guedes 35’, Garay 83’ / Benzema 90+’)