Vasoski i Avramovski pred Borac: Posljednja šansa da uhvatimo Evropu kroz ligu

23322323
Makedonci Aleksandar Vasoski i Daniel Avramovski najavili su veliki derbi 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i gostovanje Sarajeva Borcu u Banjoj Luci.

Sarajevo će sutra gostovati Borcu i pokušati da ostvari pobjedu kojom bi zadržalo kakve-takve šanse da izbori Evropu kroz Premijer ligu.

U slučaju remija ili poraza, Borac će imati sedam odnosno 10 bodova više od Bordo tima i više neće biti prilike da se Sarajevo vrati na treće mjesto. Toga je svjestan i trener Aleksandar Vasoski.

"Posljednja šansa da uhvatimo treće mjesto koje vodi u Evropu. Igramo protiv ekipe koja posebno dobro igra kući, ali mi nismo bez šansi. Znamo šta nama i našim navijačima znači ova utakmica. Tako ćemo se i postaviti. Moramo do samog finala Kupa stvoriti pobjedničku atmosferu jer nam se samopouzdanje poljulalo nakon posljednjeg poraza. Mislim da smo dovoljno kvalitetni i hrabri da napravimo nešto u ovoj utakmici", rekao je Vasoski.

Njegov sunarodnjak i odlični playmaker Sarajeva Daniel Avramovski vratio se treninzima i nada se da će odigrati dobar susret nakon što je imao problema s povredom.

"Bio sam dvije sedmice van terena, ali sam se priključio prije tri ili četiri dana. Osjećam se dobro i treniram i sve je u dobrom redu. Čeka nas utakmica protiv Borca u Banjoj Luci. Dobra je to ekipa, ali mi treniramo vrijedno i nadam se da ćemo dobro odraditi posao", rekao je Avramovski.

Susret između Borca i Sarajeva igra se sutra s početkom u 17 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Utakmicu će prenositi Arena Sport, a sudit će je Luka Bilbija iz Prijedora.

 

Foto : FK Sarajevo