Vedad Ibišević zvanično završio karijeru i ekspresno dobio posao pomoćnog trenera

asd
Bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević zvanično je završio profesionalnu karijeru i odmah počeo raditi kao trener u berlinskoj Herthi, objavio je ovaj klub na svojoj stranici.

Ibišević je za Herthu igrao od 2015. do 2020. godine i u tom periodu je postigao 56 pogodaka u 159 takmičarskih mečeva.

Ovaj sada već bivši nogometaš će biti zadužen za rad s napadačima prvog tima te omladincima, a sportski direktor Herthe Fredi Bobić kaže kako je siguran da će bivši Zmaj svojim iskustvom pomoći ofanzivcima ovog kluba da postanu još bolji.

Zadovoljan zbog ovakve odluke je i trener kluba Pal Dardai, koji je rekao da je sretan što će pored sebe imati čovjeka kao što je Ibišević.

"Vedo je uvijek bio moja produžena ruka na terenu, on je pravi vođa i radujem se saradnji s njim", rekao je Dardai.
Ibišević je istakao da je Hertha klub koji mu je ostao u srcu i da je veoma sretan što će preuzeti ovu dužnost.

"Nakon što je postalo jasno da ću završiti karijeru imao sam dobre razgovore sa čelnicima Herthe, posebno s Fredijem i Palom. Klub mi je u srcu, sretan sam i zadovoljan što sam preuzeo ovu dužnost", rekao je Ibišević.

U 82 nastupa za reprezentaciju BiH Ibišević je postigao 28 golova. A nezaboravna, neizbrisiva i najvažnija dva postigao je u Kaunasu, kada smo srušili Litvaniju i izborili Mundijal, te u Rio de Janeiru, kada je ušao s klupe i zabio gol Argentincima u porazu našeg tima (2:1) u 1. kolu Svjetskog prvenstva na kultnoj Maracani, u našem debitantskom nastupu na velikim takmičenjima.

Ibišević je karijeru počeo u mlađim kategorijama švicarskog Badena, a onda je u Sjedinjenim Američkim Državama igrao za Billikens i Fire Premier. Prije 17 godina je stigao u PSG, a potom igrao za Dijon, Aachen, Hoffenheim, Stuttgart, Herthu i Schalke.

Pogledajte OBJAVU